Позицията на президента по отношение на Северна Македония е правилната

...
Позицията на президента по отношение на Северна Македония е правилната
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Позицията на президента по отношение на Северна Македония е правилната



" Позицията на президента във връзка с Северна Македония е вярната и знам, че тази на министър-председателя е безобразно безотговорна, споделям го с голямо оскърбление ". Това сподели в изявление за предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт " заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки:
" Истината е, че президентът доста рационално направи тази забележка. Министър-председателят е изцяло неопитен и обидно необразован по тематиката за Северна Македония. Има доста други тематики, по които не бих бил толкоз изострен, само че това е безконтролно безобразна тематика ".

Джамбазки разяснява и тематиката за изказванието на македонските служби, че Красимир Каракачанов е бил вербуван от службите в Югославия при посещаване от обменна стратегия за студенти в края на 80-те години в Скопие:

" При всички положения информацията е безусловно и изрично подправена.Такова изказване е меко казано смешно. Преди няколко години в Република Северна Македония беше извършена лустрация, бяха извадени и отворени архивите на УДБК, на ДБК. Мислите ли, че в случай че е имало даже сходен опит за вербовка, той нямаше да излезе в годините обратно, когато Красимир Каракачанов беше вицепремиер и министър на защитата или в по-ранни години. Това е безусловно безразсъден опит за вкарване на някакъв следващ скандал ".
Цялото изявление с Ангел Джамбазки можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР