Позицията на българското правителство е странна - някои членове са

...
Позицията на българското правителство е странна - някои членове са
Коментари Харесай

Кулеба: Политиците, говорещи против военна помощ, създават проблеми за страната си


Позицията на българското държавно управление е странна - някои членове са " за ", а други " срещу " изпращането на военна помощ за Украйна, тъй че е в ръцете на българския кабинет да реши дали да даде оръжие или не. Това съобщи в " Светът и ние " по БНТ  украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4439
" Всеки път, в който ни се отхвърля военна помощ, това са повече благоприятни условия за Русия да убива наши жители, да унищожава домовете им и да ограбва собствеността им. Така че тези, които приказват намерено или скрито против изпращането на оръжия в Украйна, споделят виновността. " - съобщи Кулеба.

Той се обърна към политиците, които приказват срещу обезпечаването на военна помощ за Украйна: " Тези, които приказват срещу даването на оръжия, основават проблеми за личната си страна. Ако войната не завърши, бежанският и икономическият напън ще се усилват, тъй че във ваш интерес е да ни помогнете - бежанците ще се върнат вкъщи си и мирът ще бъде възобновен. " - акцентира той.

Украинският външен министър добави, че все още страната му прави оценка като невисок риска от потребление на нуклеарни оръжия от страна на Русия в Украйна и прикани хората да не се поддават на страха. " За момента мислим, че рискът е невисок. Разбира се, не знаем какъв ще е вдругиден, само че не би трябвало да позволим на страха да диктува по какъв начин да се държим. Това би означавало, че Русия към този момент е победила. " - съобщи Кулеба.

Той очерта нещата, за които страната му не е склонна да направи компромис в договарянията с Русия:

" Украйна няма да се откаже от териториалната си целокупност, от правото си сама да взема решение външната си политика. Няма да позволим на съветската войска да остане в териториите, окупирани след 24 февруари - това са червени линии, които не можем да прекосим. Преговорите започнаха с ултиматум от Русия - когато Русия престане да слага ултиматуми, а стартира да предлага решения, може да имаме някакви резултати. " - сподели той.

Дмитро Кулеба показа още, че фамилията му се намира на безвредно място и той няма да прекара великденските празници с тях. " Искам да пожелая Светъл Великден и мир на всички българи. И имам християнска молба - молете се за Украйна и накарайте вашите политици да вземат вярното решение! " - сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР