Позиционните боеве в Украйна продължават на няколко направления, като руснаците

...
Позиционните боеве в Украйна продължават на няколко направления, като руснаците
Коментари Харесай

ISW: Дроновете на ВСУ блокират маневрите на окупаторите в района на Авдеевка

Позиционните боеве в Украйна не престават на няколко посоки, като руснаците се оплакват, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) употребяват дронове, с цел да им попречат да маневрират сред обособени позиции в региона на Авдеевка. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява РБК-Украйна.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 10 януари, демонстрират, че съветските войски имат дребен прогрес югозападно от Бахмут. Позиционните боеве са траяли североизточно от града - в региона на Веселое, западно от Бахмут - в региона на Богдановка и Ивановское, югозападно от Бахмут - в региона на Клещеевка и Андреевка.

Говорителят на украинската бригада, настояща на Бахмутско направление, разясни, че студовете оказват помощ за понижаване на интензивността на дейностите на пехотата в този регион.

На 10 януари съветските и украинските войски са траяли боевете край Авдеевка, само че няма доказани промени на фронтовата линия. Позиционните борби са траяли в региона на Новобахмутовка, Степное и Авдеевския коксохимически завод; в индустриална зона; в Северное, Первомайское и Невелское.

Руски боен сътрудник, цитирайки хипотетично известие от военнослужещ в региона на Авдеевка, твърди, че украинските дронове усложняват напъните на бойците на Москва да изтеглят ранените и да маневрират сред позициите.

Геолокационни фрагменти от 10 януари демонстрират, че окупаторите напредват и североизточно от Новомихайловка (югозападно от град Донецк). Продължили са и позиционните боеве на запад от Донецк при Мариинка и Георгиевка, и югозападно от Донецк при Победа и Новомихайловка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР