„Поздравявам Ви за успешното Председателство на Съвета на ЕС в

...
„Поздравявам Ви за успешното Председателство на Съвета на ЕС в
Коментари Харесай

Холандският посланик ни поздрави за успешното европредседателство в сектор Земеделие

„ Поздравявам Ви за сполучливото Председателство на Съвета на Европейски Съюз в бранш „ Земеделие “. До този миг господин Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила и неговият екип са извънредно градивни и сполучливо построяват мостове сред позициите на страните “.

Това съобщи по време на среща в Министерството на земеделието, храните и горите посланикът на Кралство Нидерландия в България Беа загар Тъшър, оповестиха от пресцентъра на МЗХГ. „ През първите месеци на председателството организирахме фокусиран спор за бъдещето на ОСП - нашият екип работи доста интензивно и в края на март имахме Заключения на председателството. Успяхме да изпратим ясно обръщение какво да съдържа и по какъв начин би трябвало да бъде структурирана новата ОСП. Тя би трябвало да бъде съответно финансирана, тъй като възможен дисбаланс може да сътвори огромни проблеми “, акцентира от своя страна министър Порожанов.

Посланик Тъшър показа, че е доста впечатлена от развиването на земеделието в България. Тя уточни винената промишленост, която съгласно нея е била образец за модернизиране на цялостен отрасъл. Посланикът на Нидерландия показа, че приемствеността сред поколенията и привличането на младежи в бранш „ Земеделие “ е един от значимите цели в за нейната страна. Министър Порожанов съобщи, че точно тази тематика ще бъде измежду водещите на неофициалната среща на земеделските министри в София при започване на юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР