Срещата на върха в София трябва да се оцени като

...
Срещата на върха в София трябва да се оцени като
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Процесите, които стартирахме в София за Западните Балкани са необратими

Срещата на върха в София би трябвало да се оцени като голям триумф като, голям триумф на премиера, който съумя да стимулира европейските водачи и триумф на държавното управление за присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз. Няма друга опция за Европейски Съюз, в случай че желаеме мощен Европейски съюз. Това съобщи зам.-министърът на Външните работи Георг Георгиев в предаването "Офанзива " по Канал 3.

Ангажирането със периоди и дати за присъединението не е са сложени на срещата, а стъпките, които страните би трябвало да извървят, с цел да покрият критериите за присъединение към Съюза. Европа няма по какъв начин да бъде обединена и мощна, в случай че има шест страни, които са отвън него, сподели Георгиев и означи, че от австрийското и румънското председателство, които следват след българското, са декларирали, че тематиката за Западните Балкани ще остане в дневния ред на Европа. Процесите, които стартирахме в София са необратими, безапелационен бе той.

България стои на добра позиция и като геостратегия и географско състояние, което ни прави мечтан сътрудник, счита още зам.външният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР