Австрийското председателство продължава работа по българските приоритети. Разчитаме на почетните

...
Австрийското председателство продължава работа по българските приоритети. Разчитаме на почетните
Коментари Харесай

Продължаваме работа с Австрийското председателство по българските приоритети

Австрийското председателство продължава работа по българските цели. Разчитаме на почетните консули за това постигнатото от нас да бъде разказано на хората и бизнеса, както и посредством тях да стартираме да промотираме хибридното финансиране, което търсим за развиването на района.

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила по време на форума: „ Ролята на почетните консули за възстановяване на бизнес климата в района и за насърчаването на културното обединяване на Балканите “. Те са наши сътрудници в този развой и с помощта на които ние получаваме противоположна връзка, добави министърът, представена от Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

Има цялостна последователност в работата, която ще предадем на Австрийското председателство, което припозна три от нашите цели. Освен Западните Балкани, това са тематиките за цифрова Европа и във връзка с сигурността и миграцията, сподели министър Лиляна Павлова.

Тя напомни напъните, положени от българското държавното управление и Председателството на Съвета на Европейски Съюз за откриването на вероятности за участие и свързаността сред страните от района на Югоизточна Европа. След слагането на тематиката преди година тя първо стана част от Триото Естония – България – Австрия. Успяхме да се оправим с второто предизвикателство- да съберем дружно на една маса водачите на 28+6 страни и да потвърдим, че няма проект „ Б “, макар разликите посред ни, акцентира министърът.

До края на годината, с изключение на Западните Балкани, България продължава да работи по тематиките „ сигурност и миграция “, както и за приемането на Единния дигитален пазар, акцентира министър Павлова. Тя изрази вяра, че дружно с Австрия ще продължим да работим със същото движение за реализиране на единодушие по така наречен „ Дъблинско съглашение “ и по законодателството, обвързвано със отбрана на неличните и персоналните данни в интернет.

Много е значим и дебата по многогодишната финансова рамка, който ще продължи през идващите месеци. Започваме серия от тематични срещи на най-високо равнище по кохезионна, селскостопанска политика, миграция, цифров дневен ред, обучение, с цел да можем да сме сигурни, че оставяме по тези тематики ясни и подготвени позиции преди приемането на идващия рамковия бюджет, акцентира министър Павлова.

Предстои доста работа, доста промени да бъдат направени, да развием свързаността сред страните и хората във всички посоки. Щастлива съм да заявя обаче, че Софийският дневен ред не е единствено политическа декларация, а изпълнен с конкретика проект за енергийна, транспортна, цифрова, просветителна съгласуваност и най-много – тази сред хората, заключи министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР