Повторно почистване на местността "Червеното връвище" край язовир Огоста организират

...
Повторно почистване на местността "Червеното връвище" край язовир Огоста организират
Коментари Харесай

Организират почистване на Червеното връвище край язовир Огоста

Повторно разчистване на местността "Червеното връвище " край язовир Огоста провеждат през днешния ден, научи организация BulNews. То ще се организира за времето от 9 до 17 часа. Причината за това разчистване е, че всяка пролет при топенето на снеговете и повдигането на равнището на река Огоста течението ѝ събира стотици боклуци изхвърлени по нейното поречие и по-късно ги отнася в язовира. Въпросната околност се явява естествена спирка за огромна част от отпадъците и с времето те се натрупват там, изясни един от уредниците Денис Тодоров.
"До там се стига само с лодка. Хората, които желаят да дойдат на място би трябвало да дойдат до... доста хора го знаят като края на асфалтовия път, който влиза в язовира, който се нам,ира до околност Расника. Там ни е срещата. Всеки, който има предпочитание да се включи, даже да не успее в 9 сутринта, може да позвъни на един от двата телефона, които са дадени във фейсбук събитието. На мен или на Мирослав надлежно. Колкото повече хора има на място да дойдат, и колкото повече хора има с лодки, които да се включат, толкоз по-добре. "
Организаторите обезпечават чувяали и ръкавици, както и две моторорни лодки. Събитието се реализира с поддръжката на Грийнпийс България и е в продължение на самодейността на организацията за разчистване на водоеми в страната #ИзбериВодата. За включване и информация може да пишете в страницата на събитието или да се обадите на следните телефони:
0897 977 320 - Мирослав
0884 277 787 - Деннис
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР