Повечето от домакините, когато приготвят тесто, без значение дали е

...
Повечето от домакините, когато приготвят тесто, без значение дали е
Коментари Харесай

Ако използвате мая в печивата, задължително избягвайте тези ГРЕШКИ

Повечето от домакините, когато подготвят тесто, без значение дали е за пица, мекици, кифлички или друго, употребяват квас за самун. Тази съставна част се е трансформирала в незаместим асистент в кухнята и без нея обичаните ни тестени произведения няма по какъв начин да станах толкоз пухкави и въздушни, колкото ни се желае.

Има обаче няколко неточности, които не е желателно да позволяваме.

Ето какви са те:

• Не проверявате периода на годност;

Мнозина домакини се опасяват да готвят с квас, поради поредност от несполучливи опити в предишното. Истината е, че в доста от случаите отговорни сме самите ние, тъй като забравяме да проверим периода на валидност, изписан върху пакетчето. Ако маята е с изминал период на валидност, не можем да чакаме добър краен резултат.

• Не смесвате с течност с вярна температура;

Запомнете, че в случай че течността, в която разтваряте маята, е прекомерно студена или прекомерно гореща, рискувате да се неуспехите в изработката на тестеното произведение. Имайте поради, че дрождите са доста капризни и чувствителни и работят най-добре при температура, която е сред 21 и 26 градуса. Възможно е да ги убиете, в случай че решите да ги смесите с доста гореща вода. Студената вода пък няма да им разреши да се движат.
Всичко, което би трябвало да знаете, в случай че желаете да употребявате МАЯ при печене
Дрождите могат да бъдат много комплицирана съставна част за потребление. Дрождите всъщност са микроорганизми и се състоят от една клетка. Те са...
Прочети повече
• Смесвате няколко типа мая;

Видовете квас, които се оферират на пазара, са разнородни. Има суха дейна, прясна, суха инстантна и така нататък Тяхното деяние може да е едно и също, само че никога не трябва да вършиме грешката да ги смесвате.

• Грешно предпазване на маята.

Съхраняването на маята е идващото нещо, с което би трябвало да се съобразите. Винаги спазвайте прецизно напътствията, които производителят е показал.

Ако съхранявате прясна квас, те не може да стои повече от две седмици в хладилника ви. Важно е да я употребявате в този интервал, а в случай че пропуснете, я хвърлете и си купете друга. Безсмислено е да рискувате, тъй като най-после печивата няма да са това, което желаете.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР