Повечето от българите подкрепят европейските цели за намаляване на парниковите

...
Повечето от българите подкрепят европейските цели за намаляване на парниковите
Коментари Харесай

Българите подкрепят Зелената сделка, но се съмняват в постигането й

Повечето от българите поддържат европейските цели за понижаване на парниковите газове с 55 % до 2030 година Една пета от хората са " за " и смятат, че това е реалистично, до момента в който 54 на 100 ги утвърждават, само че считат, че те няма да бъдат реализирани.

Огромна част от българите – 85%, считат, че климатичните промени и световното стопляне са проблем от изключителна значимост, сподели изследване на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), извършено от " Алфа Рисърч " и показано в петък онлайн пред публицисти. То наблюдава настройките и упованията за главните аспекти на Зелената договорка, както и другите бизнес модели за реализиране на заложените в нея цели.

В същото време 76 % от интервюираните показват, че не са осведомени в българската Зелена договорка и желаят повече информация от българското държавно управление. 70 на 100 пък са на мнение, че ограничения против последствията от световното стопляне би трябвало да са предпочитани в стратегиите на всички явяващи се на изборите партии.

" Българската политика е голям дебитор на обществото, което е много по-напред като мислене и като упования във връзка с климатичните политики ", разяснява Весела Чернева, шеф на софийския офис на ЕСВП. Според нея българите чакат повече по тематиката за Зелената договорка от политиците изключително в идната предизборна акция. дат предпочитани в политическите стратегии на партиите.

Необходимостта от спомагателна информация за Зелената договорка на България показват 51% от българите, които биха се присъединили в просветителни начинания по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР