Повечето хора смятат, че не могат да живеят без телефона

...
Повечето хора смятат, че не могат да живеят без телефона
Коментари Харесай

Вижте кое е най-лошото място да държите мобилния си телефон

Повечето хора считат, че не могат да живеят без телефона си. Те изпадат в суматоха, когато устройството не им е на разположение, тъй като не могат да ревизират за настоящи имейли, известия и позвънявания. Но мястото, където множеството хора съхраняват телефона си (особено мъжете) излага на риск здравето ви.
Според специалистите не би трябвало да съхранявате телефона си в джоба на панталоните ви. Този неприятен табиет го имаме съвсем всички, само че това е неприятно с изключение на за вашия телефон, защото има риск от строшаване, само че и още по-лошо за вашето здраве.
"Когато клетъчните телефони са включени и свързани към безжична мрежа и сложени в джоб, радиацията е два до седем пъти по-висока, в сравнение с, в случай че са сложени в чанта или са някъде по-далече от вас ", показва Лили Фридман от Комплексния уелнес институт в Южна Флорида.
"Има директна връзка сред радиацията от мобилен телефон и развиването на рак. Радиацията може да бъде обвързвана и с меланхолия и сърдечни проблеми. Ако се сложи в джоба на панталона, радиацията може да отслаби костите на таза и да понижи плътността им.
Така че удобството да поставите телефона си в джоба си не си заслужава риска. По-добре е да го държите в чантата си или другаде, където е по-далече от вас. Освен това в случай че отказването от навика телефонът постоянно да ви е на разположение, това може да е знак, че сте пристрастени към него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР