Повечето хора са склонни, да се хващат на най-различни уловки,

...
Повечето хора са склонни, да се хващат на най-различни уловки,
Коментари Харесай

Не е сложно да ме излъжат, а и нямам нищо против

Повечето хора са склонни, да се хващат на най-различни уловки, провокации и операции. Така сме устроени всички, че „ не е комплицирано да ме излъжат, а и нямам нищо срещу “.

Всички способи за операция и машинация, са свързани с едни и същи неща – с базови човешки потребности, които основават пирамидата на Маслоу и нейните разновидности. Храна, вода, сън и плевел секс – всичко това е доста значимо, само че прекомерно примитивно.

В настоящето общество, на напред във времето излизат други потребности (такива, които мъчно можем да задоволим, като се изключи бурния секс при някои индивиди).

За индивидът, като публично животно, е безпределно значимо, удовлетворяването на напълно други потребности: да бъде обичан и „ огромната работа “, каквото и да значи последното.

Именно, със основаването на всевъзможни илюзии, се занимава рекламата, която нервира множеството хора, само че сработва, най-малко за част от аудиторията.

Натиск върху желанията

Във всяка човешка глава препускат пълчища от хлебарки, които единствено чакат комфортен миг, да изпълзят от скривалищата си и да стартират да размахват транспаранти с надписи „ Ти си изоставащ! “, „ Нали си знаеш – никой няма да те заобича “ и „ И в учебно заведение, ХХХ постоянно е била по-добра от теб, както и в този момент “.

Това са доста обясними страхове – опасението, че обществените и личностните ти потребности няма да бъдат осъществени.

Практически, на това е заложена всяка реклама, залагаща на някакъв желан метод на живот. Разкошен офис на финален етаж в небостъргач, нехайно странствуване, щастлива обич и така нататък

Рекламата стартира с обещания за „ Райско удоволствие “ и ще продължава по този начин, до момента в който не се промени човешката ценностна система.

Сплашване

Хората са плашливи. Особено, по отношение на здравето и външния тип.

Колкото е по-възрастен индивидът, толкоз повече мисли за здравето си, тъй като има повече проблеми с него.

Сутринта му е мъчно да се надигне от леглото, там боли, тук прерязва, а може и да не успее да стане.

А жизненост му се желае, желае му се да е двадесетгодишен, в случай че не цялостен живот, най-малко още няколко десетки години.

При остарялото потомство се усилва желанието, да изкарат по-дълго.

Външният тип е подобен на описаното в първа точка. Ако не си хубав, надали ще те заобичат, а и триумфа е доста сложен.

Най-ярки образци: рекламата на Данакор, където плашат старци и възрастни с равнището на холестерина, както и рекламата на зъбна паста, където на „ минувачи “ оферират да си измерят количеството бактерии по зъбите, а по-късно, по този начин се изненадват, все едно, че са им споделили за рак в финален етап.

Това непоносимо изиграно и неестествено изплашване, е показателно и за двата случая, и колкото и да е тъпо, при някои хора сработва.

Създаване на проблем и предложение на решение

Този метод за операция, произлиза естествено от предходните.

Когато реклама към този момент е наплашила жертвата, фигурално, се усмихва и измъква иззад гърба си решение за всички проблеми и билет за удовлетворяването на всички потребности.

Всички стават щастливи, обичани, „ огромната работа “. На зъбите към този момент няма бактерии, по съдовете – няма холестерин, кариерата е в подем, домът е цялостна чаша.

Целулоидни лица, свръх щастливи усмивки, на всички им се повръща, а продажбите нарастват.

Създаване на илюзията „ Може “

С този метод работят най-много банки и прочие финансови компании, които дават обещание на клиентите си планини от пари.

В своята връзка, множеството от тях оказват напън на dolce vita, който безусловно ще настане при клиентите им, в случай че заложат на борсови спекулации цялото си материално положение или се обвържат с безконечен заем.

„ Можете да си позволите всичко “, оповестява рекламата на заемите, затова, във в хората се основава лъжливо чувство за благосъстояние и господство.

И чувството е демонски примамливо и привлекателно.

Затова по телевизионните канали, да вземем за пример, е вероятен клип, в който татко разрешава на сина си да натрупа в количката всичко, което пожелае с фразата: „ Днес може всичко, синко! “.

Да, през днешния ден може всичко, а от на следващия ден ще ядеш единствено каша, тъй като, великодушния и всесилен баща би трябвало да изплаща заем.

Цитиране на престижи

Човекът не може да бъде способен в безусловно всички сфери на живота, по тази причина се вслушва в престижи по един или различен въпрос.

Точно по тази причина, в рекламите има толкоз доста бели престилки, специалисти, лаборатории и принадлежности с неразбираем генезис и предопределение.

Асоциацията на стоматолозите предлага дъвки, асоциацията на кожните лекари утвърждават кремове, а Съюзът на педиатрите е маркиран във всяка детска стока.

Дори хладилниците на LG са тестирани от „ Клиниката на НИИ по хранене на РАМН “ и са предложени от „ Националната асоциация на диетолози и нутрициолози “.

За огромните пари, несъмнено, предлага.

А несъзнателната част на аудиторията купува на юнашко доверие, плащайки и вложеното в престижа.

Използване на цялото благосъстояние на сравнителната лексика

„ Ново “, „ неповторимо “, „ революционно “, „ първия “, „ единствен “, „ повече “, „ ефикасен “ и така нататък – безчет са тези възторжени съществителни и епитети, призвани да основават усещане, да притеглят внимание, а всичко останало са остарели и неефективни нелепости.

Йосиф Йоргов „ Философия на всекидневието “

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР