Повече от три хиляди заряда за ХИМАРС, няколко десетки бойни

...
Повече от три хиляди заряда за ХИМАРС, няколко десетки бойни
Коментари Харесай

“Решителната битка ще е тук”: Какво започва в Запорожка област?

Повече от три хиляди заряда за ХИМАРС, няколко десетки бойни самолети и повече от 100 хиляди щикове - съгласно съветските военни в региона на Орехово в Запорожка област е съсредоточена мощна формация на ВСУ. Тук непрекъснато се чака нахлуване. За това по какъв начин са се подготвили за това - в репортажа.

Прикрити позиции

Можете да стигнете до фронтовата линия единствено на всъдеход. Друг граждански превоз няма да мине. Военните машини са различен въпрос. Освен това почвата към този момент е много суха.

" Тук почвата е самобитна ”, споделя командирът на танковия батальон с позивна “Герб ”. “Дори след проливни дъждове са задоволителни два-три дни и слънцето и вятърът ще изсушат всичко. Вярно, има дупки, където към момента е влажно. Вчера да вземем за пример три “Урала ” взеха решение да си съкратят пътя и заседнаха. Трябваше да сложа “Рапирата ” като прикритие, да наглася танка и да извадя горките. "

Батальонът на Герб държи една от отбранителните линии. Всичко е прикрито в горски пояси. Всяка заран бойците, част от които мобилизирани, вършат „ надзорен обзор на машините и инспекция на системите за ръководство на огъня “.

" Разстоянието до украинските позиции е малко, а теренът е открит - изяснява капитанът. - Ето за какво, с цел да не разкриваме местоположението си, ние излизаме до точките на евентуални конфликти не с танкове, а пешком. Но в този момент към този момент, при положение на нахлуване всеки схваща каква позиция би трябвало да заеме.

ВСУ са се засилили в последно време. Но те удрят най-вече от прикрити позиции, с цел да не издават геолокация. Екипажите не виждат задачата, насочват се с дроновете.

" Сигурни сме, че те скоро ще настъпят ”, отбелязва офицерът. " Няма по какъв начин другояче. Т-72 и Т-80 най-вероятно ще бъдат пуснати първи. В последна сметка, в случай че незабавно стартираме да разрушаваме “Леопарди ” или “Ейбрамси ”, на Запада няма да му е по никакъв начин прелестно. Като цяло мръсната работа ще бъде трансферирана на руската технология ”, уверен е той.

В допълнение техниката на НАТО, въпреки и по-модерна, е много тежка. Съоттветно - не е толкоз маневрена.

" По един или различен метод персоналният състав ще реши всичко на бойното поле. Нямаме проблеми с това. Много момчета се бият повече от година и са натрупали задоволително опит ”, прибавя командирът.

Опити за пробив ”

Танковите роти се прикриват на осем-десет километра от украинските позиции. Най-отпред е пехотата. Оттук до Орехово се стига елементарно. Украинските окопи се виждат с просто око.

След като бързо разпределя бойците, лидерът подкарва возилото в горския пояс. Веднага хвърля камуфлажна мрежа. Точно в точния момент – по радиото споделят, че във въздуха е видян дрон.

" Сега ще би трябвало да седите в землянката към двадесет минути. Нашата авиация преди малко се оправи добре. Ще има отговор ”, споделя заместник-командирът на гвардейския полк с позивна “Коловрат ”, слизайки в нова землянка.

Освен артилерийски и снайперски дуели, тук от време на време избухват и престрелки. И то отблизо разстояние. Така и двете страни опипват отбраната на врага.

Онзи ден съветските военни отблъснаха следващата офанзива на бронирана група на ВСУ, унищожавайки няколко бронетранспортьора.

" Те непрестанно подхващат опити за пробив. Ние самите също нападме. Не постоянно върви безпрепятствено, само че продължаваме да работим. Това ни разрешава да отдалечим фронта и по този начин да понижим броя на офанзивите против нашите позиции и околните градове ”, изяснява командирът на щурмоваците с позивна “Дозор ”.

В групата му има опитни бойци. Някои са били ранявани два-три пъти.

" Моят сътрудник и аз водим нашите, покриваме фланговете и тила ”, споделя снайперистът с позивна Якут. “Тук има доста полета, горските пояси са необичайност. Затова, когато не е допустимо да се избере подобаваща позиция, взимаме автоматите и действаме като щурмоваци ”, добавя той.

А от другата страна, съгласно него, има доста наемници, въоръжени с 50-калиброви натовски пушки. Това оръжие е доста по-точно. И по-сложно.

" Много тежки - до 50 кг. С тях се движат по-трудно, а това е значим фактор в нашата работа ", добавя снайперистът.

Въздушно разузнаване

Въпреки напрегнатата конюнктура, бойците усъвършенстват уменията си на полигона, оборудван близо до позициите, деликатно затулен.

„ Усъвършенстваме тактиката на придвижване, нахлуване и гърмежи, оказване на първа помощ. Имаме потребност от непрекъсната процедура ”, изброява един от инструкторите.

Тук също образоват разузнавачи.

" През първите четири месеца се биеха безусловно на сляпо ", спомня си разузнавач-снайперист с повиквателна “Венъм ”. " Позициите бяха разпознати или посредством пламъка от пукотевица, или през бинокъл. Разбира се, ВСУ бяха една крачка напред. Сега, с с появяването на дрона стана доста по-лесно ”, добавя той.

По време на диалога той продължава изкусно да ръководи джойстика и дрона, който ту кръжи над главите на сътрудниците му, ту отлита от позициите.

" Всеки вид дрон изисква образование. Предавам познания на другите. Наистина в 80% от случаите операторът губи " птица " заради личната си неумелост ”, разкрива той.

Тук те се приготвят за всеки сюжет. Така, че всички да са взаимозаменяеми. Някои бойци към този момент са изпитвали това в борба. За мнозина обаче всичко занапред следва - фронтът скоро отново ще стартира да се движи.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР