Повече от седмица след като самоназначилият се за директор на

...
Повече от седмица след като самоназначилият се за директор на
Коментари Харесай

МЗ мълчи за престъпленията в болницата в „Овча купел“


Повече от седмица откакто самоназначилият се за шеф на болничното заведение в „ Овча купел “ доктор Антон Живков прави документални и законови нарушавания от Министерство на здравеопазването отхвърлят да вземат връзки, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Агенция БГНЕС изпрати въпроси по е-поща до здравното министерство във връзка със обстановката в лечебното заведение. От там потвърдиха, че са ги получили. На няколко пъти от Министерство на здравеопазването излъгаха, че са изпратили отговорите до Агенция БГНЕС, само че такива не сме получавали.

В същото време в болничното заведение в „ Овча купел “ доктор Антон Живков, който се хвали, че е изпратен персонално от здравния министър Кирил Ананиев, продължава да разписва документи, да борави с персонална информация и др, макар че към момента неговото име не е вписано в комерсиалния указател и той не може да встъпи в служба. Самият доктор Живков призна пред кореспондент на БГНЕС, че не може да разписва значими документи, до момента в който не бъде вписан в Търговския указател.

В болничното заведение има неодобрение против назначението на новия шеф, тече подписка против него, а също по този начин е подаден сигнал до Софийската районна прокуратура за нелегално боравене с документи и персонални данни.

БГНЕС напомня, че през последните месеци има серия от кавги към болничното заведение в „ Овча купел “. Те са свързани с това, че тя е собственик на апетитни парцели и минерална вода с изключителни лечебни качества. Принципал на болничното заведение е здравното министерство, чието управление лишава минерални извори в “Горна баня ” и “Овча купел ” и прилежащите им здания, с цел да ги даде безплатно на Столична община. Решението се взима в миг, в който някогашният министър на опазването на здравето Николай Петров е в болнични. В този миг го замества Лидия Нейчева, която е фармацевт.

За ползи, свързани с апетитните парцели на болничното заведение, сочи фактът, че постройката е оставена да се разрушава, от години се водят нескончаеми каузи сред Софийска община и управлението на болничното заведение. През септември предходната година шефът на болничното заведение е получил писмо от Министерство на здравеопазването, в което се споделя, че капиталът му би трябвало да бъде понижен от 543 000 на 89 130 лв.. След този документ управлението би трябвало да трансферира на Общината парка, балнеолечебницата и двата парцела в квартал Горна баня. Това са почти 90% от всички капитали на болничното заведение.

Служителите на болничното заведение недоумяват за какво е тази атака за парцелите, откакто договорите по Оперативна стратегия „ Интелигентен напредък “ към този момент са подписани. Следователно, всички дейности по прекачване на парцелите ще бъдат непозволено осъществени в нарушавания на решение №30 на Министерски Съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР