Повече от седем години след появата на StarCraft 2: Wings

...
Повече от седем години след появата на StarCraft 2: Wings
Коментари Харесай

Ето защо StarCraft 2 вече ще бъде безплатна

Повече от седем години след появяването на StarCraft 2: Wings of Liberty , Blizzard Entertainment ще направи тактиката free-to-play. Компанията разгласи своя проект по време на BlizzCon 2017 , а задачата е StarCraft 2 да се отвори към по-широка публика.

Сега продуктовият шеф на StarCraft 2 Тим Мортън изяснява какво тъкмо е продиктувало това решение.

“Едно от нещата, които ни направиха усещане най-рано, бе това, че геймърите не са напълно наясно с модела на играта. Въпреки, че част от нея е безвъзмездна посредством така наречен Starter издание, не всеки го знаеше. Хората бяха комплицирани по отношение на това какво тъкмо би трябвало да си купиш, с цел да играеш StarCraft 2“, споделя той.

“Искахме да разсеем това комплициране и да обявим напряко, че StarCraft 2 е free-to-play игра”.

Според Мортън, различен фактор за това решение е наследството на StarCraft 2 като е-спорт заглавие. С безплатния си статус, тя ще бъде налична за повече състезатели. Някои от е-спорт сътрудниците на Blizzard към този момент са изразили предпочитание да видят повече свежа кръв точно в надпреварите по стратегическото заглавие.

Накрая, самият преход от платено към гратис заглавие е изключително значим за компанията.

“Искаме играта да бъде привлекателна за сегашните играчи и за тези, които не са посягали към нея след Wings of Liberty. Няма да вкарваме никакви скрити валути и разходи”, безапелационен е Мортън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР