Повече от половината потенциални купувачи на имоти ново строителство търсят

...
Повече от половината потенциални купувачи на имоти ново строителство търсят
Коментари Харесай

Купувачи на жилища искат да живеят извън града, но на 30 минути от центъра

Повече от половината евентуални купувачи на парцели ново строителство търсят огромни жилища и къщи за собствен дом с повърхност сред 120 и 180 квадратни метра, а всеки десети търси даже парцел с повърхност от най-малко 300 кв. метра. Това демонстрират данни от изследване на имотна компания, профилирана в покупко-продажбите за жилищни парцели ново строителство, измежду евентуални клиенти, които желаят да купят парцел в границите на една година.

Всеки трети клиент въпреки всичко е податлив да се помири и с по-малка повърхност до 100 квадрата, стига жилището да има други значими за него екстри.

Две трети от търсещите нов парцел, или 70 на 100 от интервюираните от компанията хора, имат интерес към недвижимости в периферията на огромните градове, наоколо до природата. Но за близо половината от тази група, или 43 на 100 от тях, най-важно е парцелът да има елементарен достъп до централната част на най-близкия град.

“Клиентите все по-често търсят комфорта на живота отвън града, само че не желаят да вършат компромис с близостта и лесния достъп до административния му център ", изяснява ръководещият сътрудник на компанията Весела Илиева. Според нея след пандемията доста купувачи на ново строителство се стремят оптимално да съчетаят природосъобразния начин на живот с динамичността на всекидневието си. “Те най-често се интересуват от независима къща с хубава панорама и елементарен достъп до съществена пътна артерия, тъй че да стигат до градския център за не повече от 30 минути ", акцентира Илиева пред " Труд ".

За 46 на 100 от участниците в изследването достъпът до града с автомобил в границите на 15 до 30 минути е основно преимущество, а за други 13 на 100 е значимо съществуването на метростанция с буферен паркинг. Всеки трети клиент въпреки всичко избира да откри своето ново жилище в самия град, като и в този случай потребителите държат на комфортен превоз и метростанция покрай дома.

Над половината купувачи търсят независима къща, а останалите - парцел ново строителство в затворен комплекс. 20 на 100 държат на детска площадка и още толкоз (22 на сто) на фитнес в комплекса. Зоната за отмора навън е определяща за 25% от клиентите, а защитата и видеонаблюдението са значими за 27% от участниците в изследването.

Клиентите, търсещи парцел в по-висок ценови сегмент, показват като преимущество съществуването на улеснения като барбекю и лична оранжерия за био зеленчуци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР