Повече от петдесет години полицията използва за измерване на нивото

...
Повече от петдесет години полицията използва за измерване на нивото
Коментари Харесай

Струват ли си парите личните дрегери за алкохол, колко са надеждни и какво трябва да имаме предвид при употребата им

Повече от петдесет години полицията употребява за премерване на равнището на алкохол в кръвта на хората, само че в наши дни всеки може да си купи персонален дрегер онлайн или на основната улица. Смята се, че в международен мащаб годишно се харчат милиони за тези комплекти, само че какъв брой точни са те? И какво би трябвало да вземете поради, в случай че желаете да си купите и да употребявате подобен?

Основната причина, заради която множеството хора си купуват тези комплекти, е да се уверят, че не карат в нетрезво положение.

Когато кръвта минава през белите дробове, част от алкохола минава във въздуха в белите дробове - точно това мерят дрегерите за алкохол, които употребяват съответствие, с цел да го трансфорат в мярка за количеството алкохол в кръвта.

Трудно е да преценим сами равнището на централизация на алкохол в кръвта, защото всеки от нас реагира по друг метод на алкохола, а скоростта, с която той навлиза в организма ни и излиза от него, зависи от разнообразни фактори, като възраст, пол, тегло, какво сте яли и какво тъкмо пиете.

В нашите проби сравнихме 6 разнообразни алкотестера за самопроверка с модел от полицейски клас.

Когато анализирахме резултатите, установихме, че до момента в който някои от алкохолните апарати се придържаха тъкмо към полицейския модел, други непрекъснато надценяваха концентрацията на алкохол в кръвта - в един случай измерването беше с 50 % по-високо от полицейския модел. Установихме, че като цяло най-добре представящите се устройства съдържат така наречен датчик с горивна клетка, който се употребява в полицейските модели.

Ако се интересувате от закупуването и потреблението на персонален дрегер, има някои значими неща, които би трябвало да знаете:

Използването на дрегер по време на нощно излизане е рисковано, защото даже показанията да не са изкривени от алкохол в устата ви, те дават единствено индикаторите към моментна - концентрацията на алкохол в кръвта ви ще продължи да се покачва в продължение на 30-90 минути след използването на алкохол, тъй че може да се окаже, че сте под допустимото равнище, когато сте на път да излезете от заведението, само че по-късно да преминете този предел по пътя към дома.

По-подходящо време за потребление на тези устройства е сутринта след пиянска вечер, когато концентрацията на алкохол в кръвта ви към момента може да е висока и желаете да сте сигурни, че можете да шофирате безвредно. Всъщност доста дрегери, които се продават, са проектирани да се употребяват по този метод.

Друга причина да изпробвате дрегер за самопроверка е да си изградите по-ясна визия за това по какъв начин ВАШЕТО тяло се оправя с алкохола и какъв брой бързо той напуща организма Ви. Тъй като всеки от нас реагира по друг метод на алкохола, дрегерът може да ви даде по-добра визия за това по какъв начин той в действителност ви въздейства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР