Повече от 600 дни ние печелим мира, не само за

...
Повече от 600 дни ние печелим мира, не само за
Коментари Харесай

Печелим мира, не само за Украйна, но и за света, каза зам.-началникът на Украйна Игор Жовква

Повече от 600 дни ние печелим мира, освен за Украйна само че и за целия свят. Това сподели Игор Жовква, заместник-началник на кабинета на президента на Украйна. Той се включи посредством видеоконферентна връзка в Международната конференция „ Спечелване на мира в Украйна “, проведена от Софийския конгрес за сигурност със съдействието на Посолството на Съединени американски щати в България, която се състои в Централния боен клуб в София.

``Войната се води повече от 600 дни и никой не знае по кое време ще свърши. Ако европейската и демократична общественост останем единни, Украйна несъмнено ще победи. Тази общественост ще извоюва мира и сме признателни на нашите сътрудници и на Украйна``, сподели Жовква.

Жовква изрази благодарности за помощта, която оказва България. Благодари също, че в качеството ѝ на Европейски Съюз и НАТО, постоянно седи до Украйна. Той заяви, че двете страни дружно могат да извоювт мира в Украйна. Жовква акцентира, че Украйна има поддръжката по всяка точка от проекта за мир на страната.

На въпрос за гаранцията за мир в Черноморския район той съобщи, че това е пълноправното участие на Украйна в НАТО. Преди успеха няма по какъв начин Украйна е да пълновръстен член на НАТО, означи още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР