Повече от 4 млн. лева ще получи предколедно едно от

...
Повече от 4 млн. лева ще получи предколедно едно от
Коментари Харесай

Александровска болница получава над 4 млн. лв. за ремонт и оборудване

Повече от 4 млн. лв. ще получи предколедно едно от най-старите лечебни заведения у нас – Александровска болница в София. Средствата ще отидат за ремонтни действия на сградния фонд, който се намира в окаяно положение.

Общо 3 320 000 лева отпусна Министерството на здравеопазването в осъществяване на Програмата за ремонт на сградния фонд на УМБАЛ " Александровска " ЕАД, показана пред Министерство на здравеопазването през септември 2019 година Средствата ще бъдат употребявани за:

- Пребазиране на Клиника по алергология в постройката на Клиниката по кожни и венерически заболявания, където към този момент се прави ремонт – 300 000 лева.;

- Ремонт на Клиника по хематология, за която следва оповестяване на процедура за избор на реализатор – 1 020 000 лева.;

- Ремонт на останалите клиники, помещаващи се в постройката на Пропедевтика на вътрешните заболявания – 2 000 000 лева

С решение на министъра на опазването на здравето за болничното заведение са отпуснати още 800 000 лева отвън Програмата за нови асансьорни уредби, поправки в клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на съоръжение в клиниките по правосъдна медицина и по патология.

От болничното заведение разясняват, че със средствата ще бъдат ремонтирани клиниките, които действат в най-тежките условия в най-старата постройка на Александровска болница, издигната преди 135 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР