Повече от 30 милиона души по света страдат от болестта

...
Повече от 30 милиона души по света страдат от болестта
Коментари Харесай

Вирусът на херпеса причинява и Алцхаймер?

Повече от 30 милиона души по света страдат от заболяването на Алцхаймер, която е и най-често срещаната форма на деменция. За страдание, даже и през днешния ден, след всичките дългогодишни проучвания и милионите долари, наляти в нейното проучване, не съществува лекарство и единствените лекарства, които се предписват на пациентите, са такива, които единствено облекчават признаците. Но екип от учени, водени от доктор Рут Ицаки, твърди, че е разкрил същинската причина за развиването на заболяването и това е не друго, а добре известният вирус на херпеса.

Споре Ицаки ефикасните против херпеса лекарства ще дадат доста позитивен резултат и против тази форма на деменция, която стартира да се приема като един от модерните здравословни бичове на човечеството. Екипът даже твърди, че ще можем да имунизираме децата си против Алцхаймер. Вирусът на херпес симплекс, HSV1, предизвиква известните язвички по устните на инфектираните. Но той заразява хората още в ранно детство и остава в латентно положение в периферната нервна система, т.е. цялата нервна система, която без мозъка и гръбначния мозък. И при съществуване на отключващи положения, като стрес или простуда, той се задейства и предизвиква язвичките.

Екипът е открил, че при огромен брой възрастни хора този вирус се съдържа и в самия мозък. След това бе открито, че той води до сериозен риск от развиването на Алцхаймер при хора, които са носители и на характерен ген, наименуван APOE4.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР