Повече от 1000 души са починали при епидемията от ебола

...
Повече от 1000 души са починали при епидемията от ебола
Коментари Харесай

Над 1000 души са починали от ебола в Демократична република Конго

Повече от 1000 души са умряли при епидемията от ебола в Демократична република Конго, съобщи ДПА.

Агенцията се базира на изказване от министерството на опазването на здравето на ДР Конго. Според него умрелите от вируса са 1008 души, а записаните случаи на заболяване са 1529.

Информацията за броя на умрелите бе публикувана на фона на опитите на експертите по здравни грижи да лимитират смъртоносната болест, до момента в който се правят набези против клиниките и личния състав в здравните заведения.

От СЗО обявиха, че заканите за сигурността на медиците и на клиниките са се трансформирали в главно затруднение за битката с еболата. В източната част на ДР Конго има огромен брой въоръжени групировки, по-голямата част от които се борят между тях за богатите естествени запаси на страната.

Няколко лечебни центрове бяха опожарени, а на 19 април медикът Ричард Моузоко бе погубен от въоръжени мъже.

Властите и неправителствените организации се сблъскват в ДР Конго с локално население, което се отнася с съмнение към здравните служащи.

Настоящата зараза от ебола в източната част на ДР Конго е втората най-голяма в историята. Ебола е остро вирусно заболяване, което предизвиква тресчица и постоянно води до съществени вътрешни кръвоизливи и гибел, отбелязва ДПА.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР