Повече от 10 000 цивилни са загинали при руската обсада

...
Повече от 10 000 цивилни са загинали при руската обсада
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол: Повече от 10 000 цивилни са загинали при руската обсада

Повече от 10 000 цивилни са починали при съветската блокада на украинския пристанище н град Мариупол. Това съобщи в понеделник кметът на града Вадим Бойченко, представен от АП.

По думите му, броят на починалите може да надвиши 20 000, защото седмици на офанзиви и ограничения оставят телата на мариуполците " покрити с килими " улиците. "

Бойченко упрекна съветските сили за осуетени филантропични конвои в града в опит да прикрият касапницата там от външния свят.

Мариупол беше отсечен от съветските офанзиви, които започнаха скоро откакто съветският президент Владимир Путин стартира нашествието в Украйна.

Руските сили са откарали доста тела в голям търговски център, където има хранилища и хладилници, сподели Бойченко.

" Мобилните крематориуми дойдоха под формата на камиони: отваряте го и вътре има тръба и телата са изгаряни ", сподели той.
 ДНР разгласи под собствен надзор пристанището в Мариупол
ДНР разгласи под собствен надзор пристанището в Мариупол

Знае се, че градът значително към този момент е опустошен

Бойченко приказва от място в следена от Украйна територия, само че отвън Мариупол. Кметът сподели, че разполага с няколко източника за описанието на хипотетичното методично изгаряне на трупове от съветските сили в града, само че не уточни в детайлности източниците на информацията си.

Откриването на огромен брой явно екзекутирани цивилни, откакто съветските сили се отдръпнаха от градовете към столицата Киев, този месец към този момент провокира наказание и обвинявания от украинци и Запада, че Русия прави военни закононарушения в Украйна.

На друго място в понеделник американски публични лица показаха нови признаци, че съветските военни се приготвят за огромна атака в източния район на Донбас на Украйна, като сменят фокуса си, откакто съветските сили не съумяха в първичния си опит да завладяват Киев.
 Британските военни: Русия може да пусне фосфорни бомби в Мариупол
Британските военни: Русия може да пусне фосфорни бомби в Мариупол

Русия продължава да разчита на бомби без системи за ориентиране

В Мариупол към 120 000 цивилни се нуждаят от храна, вода, топлота и връзки, сподели още кметът.

От града се освобождават единствено тези поданици, които са минали през съветските " филтрационни лагери ", сподели Бойченко.

Президентът Володимир Зеленски предизвести украинците в понеделник, че Русия може да употребява химическо оръжие в Мариупол. " Ние одобряваме това допустимо най-сериозно ", сподели Зеленски в вечерното си послание.

Западните водачи предупреждаваха още преди съветските войски да се реалокират в Украйна, че Русия може да прибегне до неконвенционални оръжия там, изключително химически сътрудници.
 Съединени американски щати: Русия напредва в Мариупол
Съединени американски щати: Русия напредва в Мариупол

Украйна може да си върне Херсон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР