Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни

...
Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни
Коментари Харесай

Младите лекари на Бургас учредиха своя организация, кметът Димитър Николов им обеща подкрепа

„ Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни цели “, споделиха младите лекари

Близо 100 бургаски лекари се сплотиха в Младежка секция към Районната гилдия на Българския лекарски съюз. Те към този момент имат набелязани за осъществяване цели и определено управление. На заседание с присъединяване на 60 млади лекари от региона, за ръководител на организацията бе определен доктор Стамен Пишев – кардиолог в УМБАЛ “Сърце и мозък “. Зам.-председател е доктор Диян Господинов – кардиолог в МЦ “Д-р Стайков “. Секретар на секцията стана доктор Павел Минев – експерт по образна диагностика в УМБАЛ Бургас.

Всички изброени представители на управлението на младежката съсловна организация се срещнаха с кмета Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева, с цел да се показват и предложат своята поддръжка при осъществяване на общинските здравни политики.

Кметът одобри на драго сърце подадената ръка, насърчи инициативността на младите лекари и пое ангажимент организацията им да получава реципрочна поддръжка от локалната власт, с цел да се развива през идващите години.

Като точка номер едно, Общината ще осигури помещение за офис. Кметът предложи учебните лекари в Бургас, които също са най-вече млади експерти, да се интегрират в новата конструкция. Той и гостуващите му медици се сплотиха към мнението, че би трябвало да се откри тясно съдействие с Медицинския факултет в университета „ Проф. доктор Асен Златаров “.

„ Повече академизъм в бургаската медицина е една от най-важните ни цели “, споделиха младите лекари.

„ Предлагам дружно да разработим спомагателна стратегия за специализации в Бургас. Ще я финансираме ние, тъй като имаме интерес да привличаме и задържаме повече млади лекари тук. На такива експерти ще продължим да предлагаме на ниска цена наем в общински жилища. “, сподели кметът Николов.

По време на срещата в кабинета му двете страни се схванаха да сключат между тях публично съглашение за съдействие, съдържащо съответни задължения. Един от тях ще е взаимното образуване на огромен теоретичен конгрес в града.

На Община Бургас следва да събере екип за бъдещата Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Света Анастасия “. Това е друга допирна точка за бъдещо съдействие с Младежката секция към Районната гилдия на Българския лекарски съюз. Част от плана е образованието на екипа в някои от най-реномираните детски лечебни заведения в Европа.

По време на диалога с кмета Николов младите лекари на Бургас показаха част от първите хрумвания, които възнамеряват да осъществят. Те желаят да си сътрудничат повече в границите на новото обединяване, с цел да се развиват по-ефективно в специалността, да оказват помощ на младите си сътрудници при тяхната специализация, да провеждат превантивни акции за социалнозначимите болести, повишавайки здравната просвета на хората в региона, да провеждат научни конгреси и други събития.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР