Потресаващи снимки от затвора в Пазарджик бяха разпространени в интернет

...
Потресаващи снимки от затвора в Пазарджик бяха разпространени в интернет
Коментари Харесай

Снимки показаха мизерията от затвора в Пазарджик

Потресаващи фотоси от пандиза в Пазарджик бяха публикувани в интернет в последните дни на годината. Фотографиите бяха оповестени от Българското затворническо съдружие. Началник на пандиза от 20 години е Веселин Коцев, а голямата част от чиновниците там са от родното му село Ивайло.

" Не единствено тази институция е в сходно състояние. Затворът е строен преди повече от 80 години. От предходната година се организира главен ремонт. Половината от постройката към този момент е ремонтирана. Не мога да настоявам, че тези фрагменти са скорошни и че въобще са от пандиза. Там има над 100 пространства, тъй че не мога да бъда сигурен ", съобщи в ефира на " Здравей, България " по Нова телевизия шефът Веселин Коцев. Той добави, че на 7 януари ще стартира преместването на лишените от независимост хора от неремонтираното към ремонтираното крило.

" В килиите, които ремонтираме ще има топла вода. Не знам дали в различен затвор има непрекъснато топла вода. Максималният брой пандизчии в килия ще бъдат сред 4 и 6 индивида, а не по 20, както е в този момент на множеството места ", добави шефът на пазарджишкия затвор.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР