Действащият евродепутат и кандидат-депутат за нов петгодишен мандат в Брюксел

...
Действащият евродепутат и кандидат-депутат за нов петгодишен мандат в Брюксел
Коментари Харесай

Прецедент: Еврокандидат сред големите длъжници на НАП

Действащият евродепутат и кандидат-депутат за нов петгодишен мандат в Брюксел Елена Йончева е в листата с длъжници на Национална агенция за приходите и това е скандално, алармират от Bird.bg. 

Според уеб страницата това е казус. Оттам напомнят, че Елена Йончева е независим член на Европарламента от 7 май 2024 година Тя беше определена през 2019 с листата на Българска социалистическа партия, а в този момент е претендент за евродепутат в листата на Движение за права и свободи.

Два дни по-рано, на 5 май 2024 е включена в описите с огромни Длъжници на Национална агенция за приходите. През април Йончева дефинитивно загуби дело против инспекционен акт на Национална агенция за приходите за 58 хиляди лева дължими налози. Сумата с лихвите към този момент надвишава 69 хиляди лева

Делото за пране на пари срещи Йончева също не е прекъснато. " Все отново с евродепутатска заплата по-лесно се изплаща дълг към Национална агенция за приходите, в сравнение с в случай че си на трудовата борса ", разясняват от Bird.bg. Сайтът напомня, че 

през 2019 и Николай Бареков, до момента в който беше евродепутат, загуби дело против акт на Национална агенция за приходите за дължими налози.

Включването на настоящ евродепутат и претендент в обществения лист с длъжници с неуредени обществени отговорности обаче се случва за първи път. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР