Потребителите ще трябва да преминат към стандартния режим на е-пощатаGmail

...
Потребителите ще трябва да преминат към стандартния режим на е-пощатаGmail
Коментари Харесай

Олекотената HTML версия на Gmail скоро ще спре

Потребителите ще би трябвало да преминат към общоприетия режим на е-пощата

Gmail в банален HTML вид няма да работи от януари 2024 година
(снимка: CC0 Public Domain)

След броени месеци, при започване на 2024 година, Гугъл ще приключи работата на базовата HTML версия на уеб-пощата Gmail, която се явява олекотен вид на приложението за електронна преписка, заяви The Verge.

Всички консуматори, които са избрали да работят с опростения интерфейс на Gmail (Basic HTML view), ще би трябвало да преминат към модерния общоприет режим (Standard view) на известното приложение. Прекратяването на HTML версията е упоменато неотдавна на уеб страницата за поддръжка на Гугъл.
още по темата
Повечето консуматори на Gmail работят със общоприетия уеб интерфейс, само че олекотеният вид има своите несъмнени преимущества. Базовата HTML версия се зарежда доста бързо, което я прави подобаваща за работа на остарели компютри и при доста мудни връзки.

„ Базовите HTML версии ​са предходни версии на Gmail, които бяха сменени от техните модерни наследници преди повече от 10 години и не включват цялостната функционалност ”, разяснява представител на Гугъл пред The ​​Register.

И в действителност, олекотеният интерфейс няма функционалности като чат, инспекция на правописа, опция за прибавяне или импортиране на контакти, варианти за форматиране на текст и поддръжка за клавишни комбинации. HTML версията предлага единствено опция за работа с имейл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР