Потребителите на Топлофикация София вече имат нов тип фактура за

...
Потребителите на Топлофикация София вече имат нов тип фактура за
Коментари Харесай

Нов тип фактури прати столичното парно на клиентите си

Потребителите на " Топлофикация София " към този момент имат нов вид фактура за отоплителния сезон 2020/2021 като от сдружението настояват, че към този момент информацията за потреблението и методът за образуването на сметката са показани по-просто и ясно. В същото време оптимално се приближава до към този момент позната на клиентите месечна фактура, вкара при започване на предишния отоплителен сезон, оповестиха от общинското парно в понеделник.

След въвеждането на новата билинг система и фактури предходната година обаче столичани бяха сюрпризирани от високи изравнителни сметки – изключително тези от тях, които заплащат на равни месечни вноски. Това се случи, макар че доста от софиянци имаха към момента да си получават обезщетенията за надплатените суми по сметките след намаляването на цената на природния газ със остаряла дата – от август 2019 година Проверка на енергийния регулатор обаче не откри нарушавания с изравнителните сметки.

От сдружението изясняват, че напълно ново е включеното във фактурите в допълнение разяснение по отношение на вероятните разлики с изравнителните сметки, които потребителите са получили от топлинните си счетоводители. Това се налагало, защото справките от компаниите за дялово систематизиране не отразяват осъществените през отчетния интервал заплащания.

Променени в оформлението на фактурата са данните за заплащането на употребяваната топлинна сила по планирано ползване и на равни месечни вноски. В новите фактури към момента попадат и досегашните потребителски реквизити, като абонатен номер, дружно с въведените от новата осведомителна система - номер на апаратура и договорна сметка. Старите и новите данни попадат по едно и също време, с цел да имат клиентите задоволително време да свикнат и да се ориентират в данните, прецизират от столичното топлофикационно сдружение.

На началната страница ще е посочен действителният разход за топлинна сила по двата ценови интервала, изчислен от компаниите за дялово систематизиране. Стойността на потребеното количество сила за отчетния интервал е очевидно в последния ред на първата таблица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР