Потребителите на по-стари РС ще имат проблеми с актуализацията на

...
Потребителите на по-стари РС ще имат проблеми с актуализацията на
Коментари Харесай

Microsoft въвежда ограничение за Windows 11 24H2


Потребителите на по-стари районен съд ще имат проблеми с актуализацията на Windows 11
(снимка: CC0 Public Domain)

Наскоро Microsoft удостовери, че приготвя огромна функционална актуализация на Windows 11 под номер 24H2. Очаква се компанията да стартира да я популяризира по-късно тази година, само че с едно ограничаване.

Изглежда, че Microsoft желае да блокира опцията за инсталиране на Windows 11 24H2 на компютри с по-стари процесори, заяви тематичният уебпортал Neowin. В случая не става въпрос за ограничаване, което Windows 11 официално има през цялото време. По-точно Microsoft ще вкара условие за поддръжка на инструкцията POPCNT.
още по темата
Тази директива се поддържа от много остарели процесори, доста от които публично не са подобаващи за инсталиране на Windows 11 въобще. Но неналичието на поддръжка на POPCNT евентуално ще бъде по-голяма спънка за инсталиране на актуализацията на още по-стари компютри.

Например, процесорите Intel Core 2 Duo не поддържат инструкцията. Intel добави такава поддръжка към първото потомство процесори Core i, а AMD я обезпечи за процесорите, основани на архитектурата Barcelona.

Най-вероятно запалянковците ще намерят метод да заобиколят възбраната, само че за елементарните консуматори това ще бъде спомагателна спънка в опитите им да обновят своята операционна система с идната актуализация 24H2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР