Потребителите на Facebook и Instagram в Европа ще могат да

...
Потребителите на Facebook и Instagram в Европа ще могат да
Коментари Харесай

Скоро ще можете да изключите напълно препоръчаните публикации във Facebook и Instagram

Потребителите на Фейсбук и Instagram в Европа ще могат да употребяват платформите без логаритмите за препоръчване на изявления. В секцията за къси видеоклипове „ Рийлове “, секцията „ Сторита “ както и в търсачките в двете платформи европейските консуматори ще могат изцяло да деактивират логаритмите за препоръчване, съобщи Ник Клег, вицепрезидент по интернационалните въпроси на Meta.

Meta направи съответните промени в сходство с условията на европейския „ Закон за цифровите услуги “ (DSA), който разказва нормите за модериране на платформи от страна на софтуерните компании. Документът изисква потребителите на платформата да имат опция да се откажат от персоналните рекомендации – TikTok разгласи съответните промени при започване на август, а Meta даде обещание да се съобрази с нормите на DSA до края на месеца.

Instagram и Фейсбук към този момент разполагат с хронологични излъчвания за главното наличие, като първата платформа ги започва през март 2022 година, а втората – през юли. По това време секциите с „ Рийлове “ или „ Сторита “ не бяха наранени от нововъведението. За да се съобрази с DSA, Meta сътвори отдел от над 1000 чиновници, които работят освен със наличие. По-специално, платформата за реклама в двете обществени мрежи е разширена, с по-подробна информация за логаритмите за препоръчване на реклами и принадлежности за ограничение на проявленията на малолетни аудитории. Европейските консуматори също по този начин ще бъдат по-наясно с решенията, вземани от модераторите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР