БАРСЕЛОНА, Испания (АП) — Каталуния провежда регионални избори в неделя,

...
БАРСЕЛОНА, Испания (АП) — Каталуния провежда регионални избори в неделя,
Коментари Харесай

Каталунците гласуват на избори, за да преценят силата на сепаратисткото движение, степента на помирение с Испания

БАРСЕЛОНА, Испания (АП) — Каталуния организира районни избори в неделя, чийто резултат ще отекне в националната политика на Испания.

Гласуването ще бъде тест както за силата на сепаратисткото придвижване в богатата североизточна част на Испания, по този начин и за политиката на министър-председателя Педро Санчес.

Повече от 5,7 милиона гласоподаватели имат право да избират законодатели за районния парламент със седалище в Барселона.

Сепаратистите държаха районното държавно управление повече от десетилетие. Но социологическите изследвания и националните избори през юли демонстрират, че поддръжката за отделянето е намаляла ненапълно, откогато някогашният районен президент Карлес Пучдемон поведе противозаконна – и безплодна – опит за разединение през 2017 година

Пучдемон е дезертьор от испанските закони, откогато избяга от страната дни след несполучливия си опит за разединение. Но това не му пречи да се кандидатира на тези избори, защото той води акция от Южна Франция. Той сподели, че ще се върне в Испани...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР