Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни магазини за кухни и

...
Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни магазини за кухни и
Коментари Харесай

Потребители ще протестират срещу некоректни мебелни фирми

Потребители ще стачкуват против неточни мебелни магазини за кухни и порти. Протестът ще се състои в събота (16 септември 2023 г.) от 11 ч. на ъгъла на бул. Сливница и бул. Христо Ботев в София, където са обектите на Calma Interior Studio за мебели и кухни, и VS Doors за порти. Преди са работили под логата „ Кухни София “ и „ Врати София “. Магазините се ръководят от фамилията на Петър Тодоров Атанасов и Мая Миткова Иванова и против тях има сигнали в Асоциацията за отбрана на потребителите, Комисията за отбрана на потребителите, Национална агенция за приходите, икономическа полиция и прокурататурата. Зад комерсиалните марки стоят голям брой компании, които се сменят постоянно, когато се получи спор с клиенти или Национална агенция за приходите.

Мая Миткова Иванова е обвързвана с компаниите „ ИНТЕРИОР КАЛМА “, „ ОЛ ИН УАН “, „ ТМ КОНЦЕПТ “, „ Н 18 ГРУП “, „ ЗЕВ ПРОЕКТ “, „ ИНТЕРИОР М 19 “. Другото лице - Петър Тодоров Атанасов, е обвързван с „ ПЕМА КОМФРОТ “, „ ПЕМА КОМФОРТ 1 “ (вече „ Хипо 91 “), „ БИ ПИ ТРЕЙДЪР “, „ СТУДИО 118 “. „ Интериор дорс “.

Клиентите недоволстват от неизпълнени поръчки или неприятно качество, като си желаят назад парите, изясни Пейо Майорски, ръководител на Асоциацията за отбрана на потребителите. Последните поръчки, които са изпълнени от компаниите, са направени през март месец 2023 година Но има доста направени през май, юни, юли и при започване на август. Старите компании към този момент са трансферирани на малоимотни лица. При посещаване на място, Мая Иванова и Петър Атанасов се обаждат на тел. 112 и на пристигналите униформени служители на реда се изяснява, че хората не търсят тях, тъй като те били друга компания.

Потребителите настояват, че се поддържат подправени позитивни мнения от чиновници и родственици в Google и Facebook, с което се държи неестествен висок рейтинг на магазините. Лошите мнения от фейсбук се трият незабавно и хората се блокират. Освен това се сформират документи с погрешно наличие, издават се подправени касови бележки, при заплащане в брой, укриват се осигуровки и налози.

Парите за поръчките от клиентите се взимат предплатено, след което изискванията по договорите не се извършват. Фирмите се популяризират, като производители на мебели, а в действителност нямат произвеждане. Към момента има основана фейсбук група на клиентите - https://www.facebook.com/groups/745605917263648/ .В нея влизат с изключение на клиенти, само че и някогашни чиновници и подизпълнители, на които от разнообразни сдружения се дължат разнообразни суми, като по груба сметка материалният интерес все още е за към 200 000 лв.. На производител на вратите от Ямбол се дължат 30 000 лв., а за всички поръчки от клиентите са взети всички пари предплатено.

Магазинът за порти съвсем от месец е затворен, спрени са още фейсбук страницата, интернет страницата, изтрита е местоположението в гугъл карти и никой не дава отговор на телефоните. От магазина за кухни споделят, че нямат общо с сътрудниците и са годишен отпуск, без да написа от по кое време до по кое време.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР