Потребител на Reddit наскоро зададе въпроса Каква е разликата между

...
Потребител на Reddit наскоро зададе въпроса Каква е разликата между
Коментари Харесай

Каква е разликата между парацетамол и ибупрофен?

Потребител на Reddit неотдавна зададе въпроса „ Каква е разликата сред приема на парацетамол и ибупрофен? “. Питането му разкри, че огромен брой други консуматори също не знаят разликата. Въпреки че и двете се одобряват за облекчение на болката, парацетамолът (известен и като ацетаминофен) и ибупрофенът работят по напълно друг метод.

Парацетамолът, едно от най-често употребяваните медикаменти за облекчение на болката.

Може също по този начин да понижи температурата, като повлияе на област от мозъка, която контролира телесната температура. Точният механизъм, посредством който парацетамолът понижава болката, остава до известна степен мистерия. Учените считат, че той понижава интензивността на сигналите за болежка към мозъка посредством инхибиране на ензимите циклооксигеназа. Счита се също, че метаболитът на парацетамол AM404 играе роля в болкоуспокояващите свойства на парацетамола.

Лекарството от време на време се употребява дружно с други.

Парацетамолът е оценен при разнообразни положения и е показал лечебна резултатност както при остра, по този начин и при хронична болежка. Той е деен като независимо средство и е добавка или синергист с НСПВС [нестероидни противовъзпалителни средства] и опиоиди, подобрявайки тяхната резултатност и сигурност.

Преглед на парацетамол като средство за усмиряване на положения на мускулно-скелетна болежка.

Междувременно ибупрофенът е точно НСПВС.

Това лекарство може да помогне за облекчение на тресчица, болежка и инфектиране. Той също по този начин работи върху циклооксигеназата и инхибира способността на тялото да създава простагландини. Те от своя страна се създават в точката на тъканно увреждане или зараза и управляват възпалението наред с други процеси.

Както за ежедневна, краткотрайна болежка, ибупрофен се употребява за ръководство и лекуване на възпалителни и ревматоидни болести.

И двата медикамента се употребяват необятно за кратковременно лекуване на болежка, както и за по-дългосрочно, когато са предложени от доктор. Същото важи и в тази ситуация с намаление на температурата. Ибупрофенът може да бъде по-ефективен за облекчение на болката, когато има инфектиране.

И двете имат своите дефекти, предизвестия и евентуални странични резултати.

Съдържанието на тази публикация не е предопределено да замести професионален медицински съвет, диагноза или лекуване. Винаги търсете съвет от квалифицирани здравни експерти с въпроси, които може да имате по отношение на медицински положения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР