Потенциалните съюзнически програми за обучение на украински пилоти на изтребители

...
Потенциалните съюзнически програми за обучение на украински пилоти на изтребители
Коментари Харесай

Шолц: Програмите за обучение на украински пилоти на F-16 са послание към Русия да не очаква победа

Потенциалните съюзнически стратегии за образование на украински водачи на изтребители F-16 са обръщение към Русия да не чака да успее в нахлуването си в Украйна даже при нескончаем спор, сподели немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

 

Киев не си е обезпечил задължения за доставка на самолети, само че президентът Джо Байдън и висши чиновници на Съединени американски щати споделиха на водачите на Г-7 в петък, че Вашингтон поддържа взаимни съюзнически стратегии за образование на украински водачи на F-16.

 

Въпросът с придобиването и потреблението на модерните бойни самолети от Украйна е внимателно предизвикателство за Г-7, която последователно ускори поддръжката си за Киев в 15-месечната война, само че се опасява да предизвика прекалено много Москва.

 

Украйна се надява Г-7 и НАТО да прегледат въпроса през лятото
Руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко съобщи в събота, че западните страни ще поемат " колосални опасности ", в случай че доставят на Украйна F-16, цитира думите му ТАСС.

 

" Обучението на водачите е по-дълъг план ", сподели Шолц пред кореспонденти, преди да напусне срещата на Г-7 в японския град Хирошима. " Съединени американски щати не са решили дефинитивно какво ще последва. Проектът съдържа обръщение за Русия: Русия не може да разчита на победа, в случай че заложи на дълга война. "

Британският министър председател Риши Сунак сподели, че страната му ще работи с Нидерландия, Белгия и Дания, " с цел да получи Украйна бойния въздушен потенциал, от който се нуждае ".

 

Обучението на създадените в Съединени американски щати реактивни самолети ще се организира в Европа и ще отнеме време, споделиха американски чиновници, като пресметнаха, че са нужни най-малко 18 месеца за образование на водачите и доставка на самолетите.

 

Френски боен чиновник беше внимателен по отношение на процеса, като съобщи пред кореспонденти в Хирошима, че Франция към този момент се лимитира до образование на водачи.

 

Дискусиите с Киев не престават и украински водачи в този момент не се образоват във Франция, сподели служителят.

 

Франция няма F-16, а единствено френски бойни самолети " Рафал " и реактивни самолети " Мираж 2000 " от предходно потомство.

 

Служителят сподели, че образованието на човек от нулата за ръководство на военен аероплан, създаден от НАТО, може да отнеме до четири години, до момента в който на умел водач, привикнал с украински самолети, ще му трябват от четири до девет месеца.

 

" Това не е непосредственият приоритет за Украйна. Ние сме в стадий на контранастъпление и това образование няма да завърши през идващите седмици, а в дълготраен проект ", сподели служителят.

 

Служителят сподели, че диалозите за F-16 са огромна вест, както и преди въпросът с немските танкове " Леопард ", като в същото време настоя, че актуалното искане е единствено за образование.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР