Постоянен арест за обвинения в четворното убийство поискаха от Шуменската

...
Постоянен арест за обвинения в четворното убийство поискаха от Шуменската
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения в четворното убийство в Каспичан

Постоянен арест за обвинявания в четворното ликвидиране желаеха от Шуменската окръжна прокуратура. Искането бе импортирано в Шуменския областен съд, оповестиха от прокуратурата.

63-годишният Петър П. е обвинен за четворното ликвидиране на семейство в Каспичан, което бе разкрито на 26 септември. Жертвите на умишленото ликвидиране са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин. Обвиняемият Петър е наследник на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите наследник и щерка.

На обвинения Петър П. е повдигнато обвиняване за преднамерено ликвидиране на повече от едно лице по изключително непосилен метод и с особена свирепост. По това обвиняване може да получи затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Мотивът на магистратите е, че 63-годишният Петър П. е евентуалният причинител на умишленото ликвидиране на четири лица и има заплаха да се укрие.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвинен. Оръжието на закононарушението - секира с 35-сантиметрова ръкохватка, с която той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите, е конфискувана от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.

Обвиненият в квалифицираното съзнателно ликвидиране е осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР