Постни и безкрайно вкусни банички с лук и картоф -

...
Постни и безкрайно вкусни банички с лук и картоф -
Коментари Харесай

Постни дълги банички със суров картоф и лук

Постни и безпределно вкусни банички с лук и картоф - от горната страна на всичко имаме и рецептата

Необходими Продукти

● одрински кори - 1 пакет (8 бр. кори)
● картофи - 8 бр. междинни
● кромид лук - 1 - 2 глави
● сол - 1 ч.л.
● олио - 1 к.ч.
● черен пипер - 1 к.л.
● джоджен - 3 ч.л. сушен
● малко олио за намазване на завитите банички

Начин на подготвяне

Картофите се обелват и настъргват на едро ренде. Посоляват се със солта и се разбъркват хубаво. Оставят се за 20 минути, с цел да си пуснат водата.

След като мине това време, настърганите картофи се изстискват хубаво с ръце, с цел да се изцедят от водата, и се трансферират в купа. Добавя се малко сол към тях, нарязаният на ситно кромид лук, надробен черен пипер, стритият сушен джоджен и олиото. Сместа се разбърква хубаво и се разделя на осем елементи, с цел да сме сигурни, че ще я разпределим отмерено върху осемте одрински кори.

Върху кората се разпределя отмерено част от плънката, необятните страни на кората се прегъват един пръст във вътрешността и кората се прегъва и оформя на дълга баничка. Така се действа и с останалите седем кори.

Постните дълги банички се трансферират в тавичка с постлана на дъното хартия за печене и благодарение на четка се намазват с малко олио от горната страна. Аз ги разпределих в две тавички и изпекох поредно постните банички.

Тавата с дългите банички се поставя в авансово загрята на 180 градуса фурна на междинна решетка и включен вентилатор за към 30 минути.

Постните дълги банички със недопечен картоф и лук могат да се поднесат както топли, по този начин и охладени - и в двата случая са доста вкусни. Непременно ги пригответе.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР