PostFinance Bank, една от най-големите швейцарски банки за търговия на

...
PostFinance Bank, една от най-големите швейцарски банки за търговия на
Коментари Харесай

Швейцарска банка ще предостави крипто услуги на своите 2.5 милиона клиенти

PostFinance Bank, една от най-големите швейцарски банки за търговия на дребно ще си партнира със Sygnum Bank, цифрова банка, с цел да даде услуги за крипто търговия на своите 2.5 милиона клиенти.

Партньорството ще даде опция на клиентите на PostFinance да купуват, продават и съхраняват известни криптовалути като Етериум и Биткойн .

Този ход е в отговор на възходящото търсене от страна на клиентите на банките на вложения, свързани с цифрови активи, в това число незаменяеми токени (NFT).

Главният действен шеф на PostFinance, Филип Меркт, призна възходящото значение на цифровите активи във финансовия свят, заявявайки:

Той счита, че партньорството с надеждна и одобрена институция като Sygnum Bank, която предлага чудесно обслужване, е по-важно от всеки път.


 


Швейцария е водеща страна в приемането на криптовалутите. PostFinance Bank се причисли към други банки, с цел да отговори на възходящото търсене на този тип вложения. Лихтенщайнската VP Bank неотдавна подписа партньорство а с Metaco, с цел да даде на клиентите си услуги, свързани с настойничество на цифрови активи и токенизация.

Междувременно, едни от най-големите немски банки, в това число DekaBank и DZ Bank, също си партнират с Metaco, с цел да предложат услуги, свързани с настойничество на криптовалути за институционални клиенти. Необанката N26, също разшири услугите си за търговия с криптовалути в разнообразни европейски страни, в това число Швейцария, Германия, Ирландия, Белгия и Португалия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР