Постелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см и

...
Постелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см и
Коментари Харесай

Новогодишен крем-десерт за 10 минути, без фурна, без желатин и без кондензирано мляко:

Постелете кръгла форма за торта с диаметър 22 см и еластичен ръб с хартия за печене на дъното и при нужда в профил. Вземете линийка и я поставете отвесно във формата, до стената, с цел да измерите нужната височина. Разрежете бишкотите, с които ще покриете стените на формата, до нужния размер.

 бишкоти в прясно мляко

В купа се наливат 100 мл прясно мляко, след което в него за малко се напояват бишкотите и се подреждат по стените на формата с разреза надолу. След като сте оформили кръга, покрийте и дъното на формата с напоени за малко бишкоти.

 форма с бишкоти

Оставете я настрани, след което започнете да приготвяте крема.

В тенджера се поставя половин литър мляко, прибавят се 100 г захар и 40 г нишесте, след което се разрушава добре с тел за разтрошаване, до момента в който нишестето се разтвори и се разбият бучките. След това поставете тенджерата на сдържан огън.

 крем с нишесте

Сварете млякото при непрестанно бъркане, до момента в който се сгъсти като пудинг или малко по-рядко.

 крем с нишесте

Оставете го настрани и до момента в който кремът е още парещ, прибавете пакетче ванилов дестилат и дребна чаша компактно кисело мляко с усет на ванилия или плод по желание, може и заквасена сметана.

Разбъркайте, до момента в който се смесят всички съставки и се получи равномерна, хомогенна примес. Кремът е още топъл, по тази причина се разбърква бързо и незабавно се изсипва върху бишкотите във формата. Разклатете леко формата и изравнете повърхността. Оставете да изстине, след което охладете за още 2 часа в ледник.

 бишкотена торта с крем

През това време пригответе плодовия крем. В тенджера се поставят 280 г горски плодове по желание, може и замразени, прибавят се 70 г захар, към 50 мл лимонен сок (от 1 апетитен лимон) и 10 мл вода. Поставя се на сдържан огън, до момента в който заври.

 плодове с нишесте

След това оставете тенджерата настрани и прибавете 35 g нишесте, след което разбъркайте, до момента в който се разтвори.

 плодов сос

След това пюрирайте сместа с ръчен пасатор до приемане на каша, след което върнете на сдържан огън и варете при непрестанно бъркане, до момента в който се сгъсти.

 пасиране плодове

Докато е парещ, изсипете плодовия крем върху белия крем и загладете. Оставете да се охлади на стайна температура, след което още 2 часа в ледник. След миналото време махнете обръча и украсете по избор.

 бишкотена торта с плодов крем

 празнична бишкотена торта

Да ви е сладко!

 крем торта с бишкоти

 крем торта парче

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР