Постъпил е сигнал за бомба в сградата на ВСС. Сигналът

...
Постъпил е сигнал за бомба в сградата на ВСС. Сигналът
Коментари Харесай

Сигнал за бомба в сградата на ВСС

Постъпил е сигнал за бомба в постройката на Висш съдебен съвет . Сигналът прекъсна представянето на Иван Гешев по време на чуването му като претендент за поста основен прокурор.

Новината за сигнала заяви Боян Магдалинчев . Според сигнала, който в постъпил по телефон, след 30 минути постройката на Висш съдебен съвет ще избухне. Към предизвестието е имало и фраза на арабски език.

Според основния прокурор Сотир Цацаров съвещанието би трябвало да продължи.

Единодушно пленумът реши да продължи работата си макар сигнала за бомба и чуването на Иван Гешев и неговата идея за работата на прокуратурата продължи.

Кандидатура на Иван Гешев - заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратурана бе препоръчана от членовете на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, които в претекстовете си сочат, че професионалните и нравствени качества на прокурор Гешев подхождат на конституционните и законови условия за заемане на длъжността основен прокурор на Република България ".

Днес би трябвало да се състои чуването и гласуването на кандидатурата за основен прокурор. Мандатът на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров изтича през януари 2020 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР