Постъпих зле с човека, който ме е родил. Никога няма

...
Постъпих зле с човека, който ме е родил. Никога няма
Коментари Харесай

Гледах си личния комфорт, а зарязах тази, която ме е роди

Постъпих зле с индивида, който ме е родил. Никога няма да си простя, че преди време не се погрижих за остарялата си майчица. Тя приключи живота си в старешки дом, до момента в който аз си гледах кефа в Испания. Намерих си и ухажор, който ми обезпечи сладостен живот и развлечения. В началото й изпращах по някой лев, само че по-късно изцяло я забравих. Когато ми оповестиха, че е умряла, се върнах за погребението й. Майка ми се беше стопила от заболяването, в ковчега като че ли лежеше дете. За момент сърцето ми се сви от болежка. Как стана по този начин, че я зарязах? В Испания имах куче, което глезех с лакомства и играчки, а да постъпя толкоз зле с родната си майка! С какво беше съгрешила пред Господ, чии грехове изкупваше?

Преди да отпътува на гурбет, живеехме в общинско жилище. Когато останала сама, тя не можела с дребната си пенсия да заплаща наема, да купува храна и медикаменти. Изгонили я от жилището и мама се свирала по мазетата на входа, завита със остарели кашони и одеяла. И нито един път не ме помоли за помощ. Добри хора я избавили от бяла гибел и помогнали да я настанят в старешки дом. Майка заболяла от бронхопневмония и живяла в дома едвам три месеца. Не можех да погледна хората в очите. Сълзите ми напираха, само че не заплаках.
Върнах се в Испания и се пробвах да заживея постарому, само че не се получи. Мама ми се явяваше насън и ми се молеше да я нахраня, тъй като не е хапвала залък от дни. Протягаше ръцете си към мен, с цел да ме прегърне, само че аз се събуждах цялата в студена пот.

Изпаднах в тежка меланхолия и никакви медикаменти не можаха да ми оказват помощ. Тогава взех решение да се върна в България, с цел да диря покой и избавление. Сега пребивавам в един манастир високо в планината, работя в градината за парче самун и всеки ден се апелирам кошмарът да свърши. Твърде късно осъзнах грешката си. Моля се единствено за едно – майка да ми е дала прошка! И Господ да ми елементарни! (За състезанието „ Моята съдбовна неточност “)
Една грешница

Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР