Посолството на Великобритания ни информира с нота, че българските граждани,

...
Посолството на Великобритания ни информира с нота, че българските граждани,
Коментари Харесай

Българите, пристигащи в Англия, само с 5 дни карантина при отрицателен тест

Посолството на Англия ни осведоми с нота, че българските жители, идващи в Англия, ще могат да се освобождават от наложителната 14-дневна карантина, в случай че след петия ден от самоизолирането си създадат тест за Ковид-19 и показват негативен резултат, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).
Тестът следва да бъде изработен за тяхна сметка, като описът с упълномощените лаборатории ще бъде оповестен на уеб страницата на английското държавно управление – https://www.gov.uk.
 Лондон счита, че към момента допустима договорка с Европейски Съюз Лондон счита, че към момента допустима договорка с Европейски Съюз
Главният договарящ от страна на Англия Дейвид Фрост съобщи, че комерсиално съглашение след Брекзит с Европейския съюз към момента м...
Новата наредба влиза в действие от 15 декември 2020 година
Остава условието за попълването на формуляр за локализация на пасажера (Passenger Locator Form - PLF) преди пътуването - https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk Гражданите, пътуващи до Англия, ще би трябвало да посочат във формуляра дали ще се възползват от опцията за освобождение от самоизолирането след 5-ия ден – така наречен тест за освобождение от карантина (‘test to release’ scheme).
Обръщаме внимание, че пасажерите не са длъжни да употребяват опцията за тестване след 5-ия ден. Ако не подхващат сходни дейности, те ще би трябвало да останат под карантина за целия 14-дневен интервал.
Ако даден пасажер реши да се възползва от опцията за освобождението от карантината, откакто към този момент е дошъл в Англия (и без авансово да е показал това във формуляра), ще би трябвало да попълни нов формуляр за локализация на пасажера. Неизпълнението на това обвързване би могло да докара до налагане на административно наказване, като минималната санкция е в размер на 100 английски лири.
 Борис Джонсън не изключва ново затваряне за Нова година Борис Джонсън не изключва ново затваряне за Нова година
Британският министър председател Борис Джонсън не изключи опцията от локдаун за Нова година, в случай че британците правят отстъпка в битката против коронавиру...
Гражданите, чиито проучвания покажат положителен резултат за съществуването на ковид, ще бъдат включени в съществуващата система на английските управляващи за сходни случаи: те ще би трябвало да останат под 10-дневна карантина от деня на проучването или от деня, в който за пръв път са се показали признаците им.
При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство: [email protected], [email protected], [email protected].
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР