Посолството на САЩ в Москва от днес преустановява повечето консулски

...
Посолството на САЩ в Москва от днес преустановява повечето консулски
Коментари Харесай

Американското посолство в Москва спира консулските услуги

Посолството на Съединени американски щати в Москва от през днешния ден прекратява множеството консулски услуги за свои жители поради фрапантното редуциране на личния състав му в резултат на съветски ответни наказания, съобщи Франс прес.

" Посолството в Москва повече няма да обезпечава рутинни нотариални услуги, консулски удостоверения за раждане в чужбина или възобновяване на паспорти ", се оповестява в уеб страницата му.

Причината е оповестената от съветското държавно управление възбрана американските дипломатически представителства в Русия да наемат неамерикански жители. Това принуди посолството да се раздели с всички свои локални чиновници, което " е понижило личния състав му със 75 % ".

По същата причина консулските отдели на Съединени американски щати няма да издават съвсем никакви визи, като изключения ще се вършат за дипломати и имигрантски визи по животозастрашаващи неотложни случаи.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия са в низходяща крива след обвинявания на Вашингтон за съветска интервенция в американските президентски избори от 2020 година, шпионаж и хакерски атаки.

През април администрацията на Джо Байдън наложи нови наказания на свързани с Русия лица и организации, експулсира 10 дипломати и забрани на американските банки да изкупуват директно съветски държавни облигации.

В отговор Москва експулсира 10 американски дипломати, спря достъпа на високопоставени американски лица на съветска територия и забрани на американските дипломатически представителства да наемат задгранични жители.

Въпреки тази замяна на наказателни ограничения Вашингтон и Москва разискват възможна среща на върха сред Джо Байдън и Владимир Путин в трета страна идващия месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР