Последвайте Гласове в .Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер

...
Последвайте Гласове в .Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен нарече саботаж течовете от газопровода Северен поток

Последвайте ”Гласове " в.
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че приключването на газ от газопровода " Северен поток " в Балтийско море е " акт на бойкот ", съобщи Франс прес. 

" Говорих за саботажа на " Северен поток " с (датската министър-председателка Мете) Фредериксен ", написа Фон дер Лайен в Туитър. " Изключително значимо е да се проверяват случаите и да се стигне до същината на събитията и аргументите за тях. Всяко спиране на дейната европейска енергийна инфраструктура е недопустимо и ще получи допустимо най-строг отговор ", съобщи тя през вчерашния ден.
Датската министър-председателка Мете Фредериксен сподели, че ръководеното от нея държавно управление счита, че течовете са резултат от " преднамерени дейности " на незнайни причинители, съобщи Асошиейтед прес. " Не става дума за инцидентна повреда ", съобщи тя на конференция, само че добави, че Дания към този момент няма информация кой може да стои зад това, заяви Би Би Си.
Други европейски водачи и специалисти споделиха, че може би става дума за бойкот на фона на енергийния спор с Русия, предизвикан от войната в Украйна.

Утре датският министър на защитата Мортен Бьодскоу заминава за Брюксел, с цел да беседва за течовете на газ с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Първата детонация бе засечена от шведски сеизмолози в понеделник югоизточно от датския остров Борнхолм, а втората, по-силната - станала вечерта на същия ден североизточно от този остров, е била като земетресение с магнитуд 3,2.  Трусовете са били регистрирани и в Дания, Норвегия и Финландия. 
Изтичанията на газ бяха открити преди през днешния ден да бъде открит различен газопровод от Норвегия за Полша, минаващ през същия бранш на Балтийско море. На откриването на " Балтийския газопровод " полският министър председател Матеуш Моравецки назова случилото се " измама " и съобщи, че това може би е " нова крачка в ескалацията на войната в Украйна ". " Ерата на съветското владичество в газовата сфера приключва ", разгласи Моравецки и добави, че това е била " епоха, белязана от шантаж, закани и изнудване ".
  
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР