Последният полет на Обединеното кралство за евакуация на цивилни граждани

...
Последният полет на Обединеното кралство за евакуация на цивилни граждани
Коментари Харесай

Великобритания приключи с евакуацията на цивилни от Афганистан

Последният полет на Обединеното кралство за евакуация на цивилни жители напусна афганистанската столица Кабул през днешния ден, оповестиха от Министерството на защитата на Англия, съобщи " Би Би Си ".

На борда на идващите английски полети ще има единствено дипломатически и боен личен състав на Обединеното кралство.

Ръководителят на въоръжените сили военачалник сър Ник Картър съобщи, че е " сърцераздирателно ", че не са съумели да спасят всички. По негова информация стотици афганистанци, които имат право да заминат за Обединеното кралство, остават в Афганистан.

Британският дипломат в Афганистан сър Лори Бристоу, който към момента е на летището в Кабул, заяви в Туитър, че близо 15 000 души са били евакуирани, само че е " време тази фаза на интервенцията да завърши ".

Сред към този момент евакуираните са английски жители, както и близо 8000 афганистанци, отговарящи на изискванията на английската скица за пренасяне на жители, работили за държавното управление на Обединеното кралство, и други " уязвими лица ".

В петък държавното управление на Англия заяви, че сред 800 и 1100 афганистанци, отговарящи на изискванията, и 100-150 британци ще останат в Афганистан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР