Последният ден от мартенския цикъл в квалификациите за Евро 2024

...
Последният ден от мартенския цикъл в квалификациите за Евро 2024
Коментари Харесай

Вижте какво се случи в европейските квалификации на 28 март

Последният ден от мартенския цикъл в квалификациите за Евро 2024 ни предложи още седем дуела, а също така станахме очевидци и на най-голямата изненада досега в борбите за място на шампионата в Германия следващата година.

Група A

На " Хемпдън Парк " в Глазгоу Шотландия прекъсна близо 40-годишната си суша без победа против Испания и удари " Ла Фурия Роха " с 2:0. И двете попадения за " гайдарите " осъществя Скот Мактоминей, като по този метод той обезпечи и първа загуба за испанците при новия им селекционер Луис де ла Фуенте.

В ранния мач от тази група пък отборите на Грузия и Норвегия не излъчиха победител и приключиха наедно 1:1 в Батуми. " Викингите ", които бяха без огромната си звезда Ерлинг Холанд поведоха посредством Александър Сьорлот в 15-а минута, само че малко след час игра Георгис Микаутадзе донесе точката за грузинците за наслада на 20 000 последователи на стадиона.

Така, след първите два кръга отпред в класирането са шотландците с 6 точки, следвани от Испания с 3 и Грузия, и Норвегия с по 1. На дъното пък е съставът на Кипър без актив.

Група D

В най-очаквания дуел от тази група съставът на Турция посрещна на стадиона в Бурса бронзовите медалисти от последното международно състезание Хърватия в балканско дерби. " Ватрените " на Златко Далич използваха по-големия си опит, с цел да стигнат до крайния триумф с 2:0, като и двете попадения осъществя Матео Ковачич.

По същото време Уелс се наложи с минималното 1:0 вкъщи против Латвия, а създател на единственото попадение стана Кийфър Муур в 41-та минута.

В подреждането водачи са Хърватия и Уелс с по 4 точки, като Лука Модрич и компания имат преимущество поради по-добрата си голова разлика. Тимът на Турция заема 3-та позиция с 3 пункта, следван от Армения и Латвия, които са без точки към този момент.

Група I

Фаворитът в групата Швейцария реализира втора поредна лесна победа в квалификациите, откакто надигра с 3:0 вкъщи тима на Израел. Рубен Варгас даде задатък на " кръстоносците " в края на първата част, а скоро след почивката Зеки Амдунаи и Силван Видмер оформиха класическия триумф за състава, воден от Мурат Якин.

Втората си победа в пресявките записа и селекцията на Румъния, която довечера се наложи с 2:1 вкъщи против Беларус. Николае Станчу и Андрей Бурка бяха точни за северните ни съседи в границите на две минути сред 17-а и 19-а, а Владислав Морозов означи почетното попадение за гостите в края на срещата.

В последния дуел от тази група тимовете на Косово и Андора поделиха точките след 1:1 в Прищина. Едон Жегрова даде задатък на домакините в 59-а минута, само че единствено 120 секунди по-късно Алберто Росас - Берто възвърне паритета.

В класирането Швейцария и Румъния са на върха с по 6 точки, следвани от отбора на Косово с 2. Андора и Израел имат по 1 пункт, до момента в който единствен без актив след първите два кръга е отборът на Беларус на последното 6-о място.

Ето и всички резултати от европейските квалификации от 28 март:

Група A

Грузия - Норвегия 1:1

Шотландия - Испания 2:0

Група D

Турция - Хърватия 0:2

Уелс - Латвия 1:0

Група I

Швейцария - Израел 3:0

Румъния - Беларус 2:1

Косово - Андора 1:1





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР