Последните си няколко дни, преди да бъде брутално убит в

...
Последните си няколко дни, преди да бъде брутално убит в
Коментари Харесай

Екслузивно в БЛИЦ: Приятели на разстреляния в Слънчака Коста Николов разказват за бизнеса му и какъв човек е бил

Последните си няколко дни, преди да бъде брутално погубен в стила на позабравените мафиотски убийства от времето на прехода, предприемачът Коста Николов е прекарал в компанията на две красиви дами и на щерка си. Това научи извънредно БЛИЦ от негови другари.

Те разкриват, че той не е бил обезпокоен, не е имал усложнения в бизнеса си и нищо не предвещавало, че ще се случи най-лошото. Това сочи и инспекция на БЛИЦ в Търговския указател, съгласно която той не е имал финансови проблеми.


Коста Николов

Само преди дни Коста Николов е разкрил следващата си игрална зала " Гладиатор " в Несебър. Със същото име е и казино в центъра на Бургас. Бизнесменът е държал още и франчайзинг за онлайн футболни залагания. Бизнесът на разстреляният показно мъж е бил хетерогенен, само че е включвал главно хотели, игрални зали и казина.

Името на Коста Николов се свързва най-вече с хазартния бизнес по морето. Той е държал над 10 игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. Бил е и притежател на хотел „ Цезар Палас” в Нова Загора. Освен това се е занимавал и с импорт и продажба на коли. Едно от
казината му се намира в региона зад постройката на Районно ръководство в Слънчев бряг, другите игрални зали, които държи в курорта, са против входа на паметния ресторант „ Джани” и до известната дискотека „ Мания”. Именно там е вечерял и през последните дни от живота си.

Справка в Търговския указател още сочи, че Николов е едноличен притежател на седем компании, измежду които „ Кан Бет” ЕООД, „ Цезар Палас” ЕООД, „ Меджик Кан” ЕООД и „ Кан-Белс” ЕООД. Според правосъдната им регистрация седалището им е на адрес ул. „ Васил Левски” №29 в Нова Загора, на който се намира и хотел „ Цезар Палас”.

Самият Николов е също от Нова Загора, само че се открива трайно в Бургас и Слънчев бряг още при започване на 90-те години. Има и уместно обучение - приключил е стопанска система в Унгария. Като се връща в България, стартира да прокарва хазартния си бизнес и става притежател на една от първите игрални зали в Слънчев бряг. Поонова време тази ниша се управлява от към този момент някогашната формация СИК, само че няма данни Николов да е гравитирал към нея. Хора, които са го познавали от тези дни разкриват пред БЛИЦ, че е бил извънредно напорист, само че и изкусен, умеещ да лавира сред съперниците и приятелите си в бизнеса. Според тях точно това му дава способността да оцелее в тези сложни времена в изискванията на невероятна конкуренция.

" Беше мургав, не доста висок, умееше да остава някак си неосезаем, без значение от всичко. Най-вече не влизаше в спорове. Когато в едно от заведенията му се стигна до сборичкване, персонално той намери участниците в мелето и ги предизвести повече да не влизат там. А те не бяха инцидентни хора ", спомня си пред БЛИЦ прочут на Николов от тези години.

От профила на Коста Николов във Facebook излиза наяве, че последните дни преди гибелта си той прекарва в действителност безметежно. Редува ресторант след ресторант в Несебър, Слънчев бряг и Равда.


Росица Желева

На множеството места той е със своята служителка Росица Желева, както и с щерка си Свилена Николова.


Свилена Николова

Момичето е на 21 години и е дете от брака му с Ивелина Йорданова, с която той е разведен. Заедно с тях е и известната и в столичните среди хубавица Симона Тодорова.


Симона Тодорова

Засега не е ясно дали тя не е приятелката на Николов, само че е била забелязвана постоянно в неговата компания.

Противоречива остава информацията и за дамата, която се е намирала с предприемача по време на неговия демонстративен разстрел. Първоначално изтекоха данни, че по време на убийството в първокласния Мерцедес на Николов е бил мъж, само че след това стана ясно, че той е бил там с младо момиче. Именно то съумява да подаде сигнал на 112 за случая, само че при идването на лекарите към този момент е изпаднало в кома поради пострадванията от патроните, изстреляни по време на бруталното ликвидиране.

Убийците са знаели тъкмо разписанието на Николов, наблюдавали са го с БМВ, изчакали са го да спре колата си, след което са изстреляли по него два пълнителя, наранявайки по този метод и спътничката му.

В следствие стана ясно, че арестуван и откаран в ареста е килърът – някогашният другар на Симона, която от няколко месеца била забелязвана, да се придвижва с богатия 55-годишен предприемач от Нова Загора.

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР