Последните години различни козметични процедури все повече заемат място в

...
Последните години различни козметични процедури все повече заемат място в
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев за пострадалите след лечение за отслабване в Турция: Ботулиновият токсин представлява много силна отрова

„ Последните години разнообразни козметични процедури от ден на ден заемат място в медицината. Това не се постанова по здравословни аргументи, а е по избор на самия човек. Доскоро не бях чувал за тази терапия. По принцип хората се разболяват посредством приемане на ботулинов токсин с храната ”, изясни доцентът. По думите му двете клиники, в които се е правела такава процедура – в Истанбул и Измир, са затворени.

„ Ботулиновият токсин съставлява доста мощна отрова, която сковава нервите на човек. Попадайки в стомаха блокира работата на храносмиталните органи. Тоест, храната не се усвоява за намаляване ”, разясни основният държавен здравен контрольор. Това сподели пред NOVA основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Вчера стана ясно, че трима българи пострадаха съществено след лекуване за намаляване в частни лечебни заведения в Истанбул и Измир. Клиниките са затворени откакто и други европейски жители са се оплакали. Става въпрос за процедура с ботулинов токсин.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР