Последната вълна на COVID-19 в Гърция е най-заразната досега, твърди

...
Последната вълна на COVID-19 в Гърция е най-заразната досега, твърди
Коментари Харесай

Сегашната вълна на COVID-19 в Гърция е най-заразната досега

Последната вълна на COVID-19 в Гърция е " най-заразната до момента ", твърди професорът по пулмология Никос Дзанакис, представен от Дарик и в. " Катимерини ".

" Реалният брой на случаите не е 15 000-20 000, а сред 30 000 и 50 000 ", сподели той пред Open TV.

Дзанакис означи, че подвариантът BA.5 на разновидността Омикрон на COVID-19 се предава с извънредно бързи темпове и има съществени признаци, макар че това не провокира доста огромна паника.

" Притеснени сме от повторните инфекции, които се следят при някои пациенти ", сподели той. Дзанакис предвижда, че сегашната вълна ще доближи своя пик в края на юли и броят на случаите ще понижава доста постепенно.

" Ние обаче се притесняваме от появяването на нов вид. В края на септември може да ни чака неприятна изненада ", уточни професорът.

" Не сме в края на пандемията. SARS-CoV-2 продължава да се развива и за жалост това е нещо, което не можем да предвидим и направляваме ", уверен е доктор Йоргос Папас. Той също по този начин означи, че бустерните дози ваксина понижават вероятността от наново заразяване и покачват имунната отбрана против риска от тежко протичане на COVID-19.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР