Посланиците на страните от ЕС отказаха да се срещнат с

...
Посланиците на страните от ЕС отказаха да се срещнат с
Коментари Харесай

Западът рискува да се лиши от посланици в Русия заради неуважение към Лавров

Посланиците на страните от Европейски Съюз отхвърлиха да се срещнат с външния министър Сергей Лавров, сякаш заради липса на дневен ред за събитието. Експертите обаче са уверени, че в реалност дипломатите са се страхували да разискват допустима интервенция в съветските президентски избори. Защо точно този въпрос в този момент е във фокуса на вниманието на представителите на страните от Европейски Съюз и какъв може да бъде отговорът на Москва на тяхното държание?

Посланиците на страните от Европейския съюз подцениха срещата с съветския външен министър Сергей Лавров. Ръководителят на дипломатическото ведомство приказва за това в границите на Световния юношески фестивал в Сочи. По думите му преди президентските избори за уточнения са поканени представители на страните от Европейски Съюз я.

Той означи, че Москва разполага с огромно количество материали за това по какъв начин посолствата на западните страни се приготвят за идния избор. По-конкретно, приказваме за основаване на „ някакъв тип подкрепящи планове за несистемни опозиционери “. Отбелязва се, че като част от диалога с тях е било планувано да бъдат предизвестени да не извършват тези проекти.

„ Как мислите, два дни преди плануваното събитие, преди срещата, ни изпратиха записка: взехме решение да не вървим “, акцентира Лавров. От непрекъснатата задача на Европейски Съюз потвърдиха, че е получена покана от съветското външно министерство, само че побързаха да обосноват отхвърли си, като се позоваха на обстоятелството, че не им е препоръчан „ дневен ред за срещата “.

„ Министър Лавров споделя, че щял да ни учи. Това потвърждава, че имахме право да откажем поканата “, настояват от непрекъснатата задача. Това държание на дипломати в Русия беше остро подложено на критика. Така прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова означи, че отводът на посланиците повдига въпроса за тяхната активност в Руската федерация.

„ Какво вършат тези хора, по какъв начин в действителност се държат на територията на страната ни, в случай че не извършват най-важната си функционалност? ”, попита тя. Според нея някои дипломати от страните от НАТО се посвещават на намесата във вътрешните работи на Русия, употребявайки в процеса „ спектакли “.

На собствен ред заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев в обществената мрежа “Екс ” акцентира, че представители на западните страни, отказали да се срещнат със Сергей Лавров, би трябвало да бъдат изгонени от Москва, а равнището на връзките с тези страни също би трябвало да бъдат понижени.

„ Това не са посланици, а политически малоумници, които не схващат същинските си задания “, акцентира той. Според него нежеланието им да участват на събитието „ сякаш по съвет на Брюксел “ изцяло опонира на „ самата концепция за съществуването на дипломатически задачи “. Медведев приключи поста си с изказване на латински за „ мъртва Европа “.

Експертната общественост е уверена, че отводът от среща с Лавров е нарушаване на общопризнатите дипломатически правила, доказателство за тяхната интервенция във вътрешните работи на Русия и затова изисква отговор.

„ Европейските дипломати явно не бяха подготвени за пряк диалог с ръководителя на нашето външно министерство. Затова те взеха групово решение да отхвърлят поканата “, сподели Андрей Климов, заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията. Депутатът напомни, че по-рано задграничните посланици са били предизвестени за недопустимостта на интервенция в изборите в Русия, в това число на платформата на ОССЕ. „ Но от тяхна страна имаше единствено смях и шепот “, добави той.

„ Виждаме по какъв начин западните дипломатически задачи се трансформират в епицентър на деструктивни действия. Признавам, че това беше повода дипломатите от Европейски Съюз да избегнат диалог с шефа на съветското външно министерство. Както се споделя, котката знае чие месо е яла ”, показва представителят.

„ Любопитно е, че същите тези посланици, които не могат да дойдат в Министерство на външните работи, се появяват на погребението на един блогър. Преди няколко години те свикаха „ сбирки ” на така наречен опозиционни политици на територията на своите посолства, разгласиха маршрутите на придвижване на протестните колони и безусловно проведоха радикални дейности. Всички тези обстоятелства са записани в досието на нашата комисия за отбрана на държавния суверенитет ”, увери той.

„ За страдание към момента съществува опасността от интервенция на западните страни в делата на страната ни. Това се удостоверява от срещите в Брюксел, по време на които европейски чиновници разискват по какъв начин да трансфорат изборните секции в пунктове за опозиция против съветското държавно управление “, акцентира Климов.

„ Очертава се забавна картина: дипломатите от Европейски Съюз могат да плетат интриги, да се занимават с подстрекателство на всевъзможни деструктивни лица против нашата страна - откриха време, само че да дойдат на публична среща с Лавров - видите ли, не им беше препоръчан дневен ред. Това е по-скоро работа на черна станция, в сравнение с посланици “, отбелязва събеседникът. В същото време сенаторът счита определената причина за отвод странна. „ Дипломатите са поканени в Министерството на външните работи на приемащата страна. От една страна, техните дейности би трябвало да се преглеждат като демонстрация на пренебрежение към Русия. Забравиха за етичните стандарти. От друга страна, сходен жест стана мълчешком удостоверение за присъединяване им в деструктивни дейности в предизборния интервал “, уверен е парламентаристът.

„ И в този подтекст много остро стои въпросът за целесъобразността да има такива дипломати в страната. Според мен изгонването на посланици на някои европейски страни би било разумна и оправдана стъпка. Но решението ще бъде взето от висшето политическо управление на Русия “, посочи Климов.

Олег Матвейчев, заместник-председател на комисията по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки на Думата, също е склонен с концепцията за експулсиране на европейски посланици. „ Тяхната задача е да споделят с управляващите на страната хазаин, само че те единствено имитират някаква активност. Дипломатите не пристигнаха в Русия, с цел да подценяват някого. Тяхното държание е в цялостно несъгласие с общоприетите правила на интернационалната политика “, счита той.

Освен това, съгласно депутата, европейците би трябвало да бъдат изгонени допустимо най-скоро. Матвейчев счита, че това ще внесе прочут безпорядък в проектите им на фона на президентските избори. Той уточни, че към този момент се следят опити за интервенция. „ На първо място, акцията се организира в интернет. Делът на „ персонализирания “ трафик е към 30%. Идва от балтийските страни, Украйна, Канада и някои други западни страни “, сподели депутатът.

Според него задачата на западните дипломати е да дискредитират съветското държавно управление по всевъзможен метод. „ Това става, наред с други неща, посредством издание на разнообразни публикации, ориентирани против държавното управление, депутатите, одобряваните закони, специфичните интервенции и армията “, добави той.

Като цяло западните държавни управления намерено показват неприемането на настоящето държавно управление в Русия, добави Евгений Минченко, президент на едноименния информационен холдинг. „ Те намерено приказват за нуждата от промяна на властта у нас. А груповото поклонение на посланиците на погребението на Навални красноречиво приказва за същинските планове “, показва той.

„ Следователно няма нищо изненадващо в отхвърли на европейски дипломати да се срещнат със Сергей Лавров. Те към момента се надяват да употребяват намесата на осведомителните технологии, с цел да повлияят на идните президентски избори. Въпреки това напъните им явно са обречени на неуспех “, счита специалистът.

„ Руското общество поддържа високо равнище на доверие в настоящето държавно управление. „ Разклащането на лодката “ е комфортно единствено в случай че има явно неразрешими спорове сред държавното управление и народа. Но в нашата страна сега няма такива несъгласия “, обобщава Минченко.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28208Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед38270Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед15759Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед80155Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед39704Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед378188Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед160908Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед124676Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117846Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102642Д
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР