Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна

...
Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна
Коментари Харесай

Ориета Капони: САЩ се борят за демокрация само в страни с много природни ресурси

Посланикът на Венецуела в София отхвърля версията, че латиноамериканската страна е изнасяла свои капитали у нас. По думите на Ориета Капони, информацията е част от огромната тактика на Съединените щати против Венецуела.

„ Нямам публична информация, която да съм получила, за идване на пари в България.
Това е част от незаконната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от през днешния ден е част от преследването на Съединените щати против Венецуела. Част от медийната и икономическа война против Венецуела.

И дано ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за народна власт единствено в страните с доста естествени запаси. Знаем какъв е резултатът от тази тяхна битка за народна власт. Знаем какво стана в Ирак, в Либия.

Затова имам вяра, че историята ни подсказва какво Съединените щати вършат за народите и хипотетичната им народна власт. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни благосъстояние. Венецуела има най-големия запас на нефт в света. Втори сме в света по ресурс от злато ", означи дипломат Ориета Капони.
Афера за милиони: Пари на държавната петролна компания на Венецуела са засечени в банка у нас (ОБЗОР) Титулярът на сметките е български юрист с букви Ц.Ц., а задачата е била парите да бъдат изнасяни от България
Ваше превъзходителство, вашите съперници, политически, както и тези от опозицията, настояват, че във Венецуела има доста сериозна икономическа рецесия, популацията тъне в беднотия, за какво, откакто вие казвате, че сте толкоз богата на естествени запаси страна и за какво има хиляди хора по улиците на Венецуела сега?

На първо място няма умиращи от апетит във Венецуела. Мога да ви изпратя материали на обществени пазари, където вървят хората, купуват си артикули и количествата храни, които се купуват. Ще ви изпратя и материали с големите демонстрации в поддръжка на държавното управление.

Сега, за какво Венецуела е в рецесия?

Заради блокадата и поради престъпните и незаконни наказания, които пречат на Венецуела да купи това, от което се нуждае. А то е храни и медикаменти. На границата с Колумбия блокираха лекарства против малария, за диабет. Има толкоз доста пари, които са блокирани в редица непознати банки, какъвто е казусът с нашето злато, което е пленник в британски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим популацията с съществени артикули, от които се нуждае. Ето за какво не се нуждаем от филантропична помощ.

Затова ли я блокирате?

Не, тя не е блокирана. Червеният кръст, колумбийският червен кръст, споделя, че това не е помощ, нито е филантропична и, че нямат нищо общо с това.

А какви са тези колета тогава?

От Съединените щати.

Оръжия ли?

Да. Нека ви напомня за случая " Никарагуа " от 1986 година, когато за Никарагуа беше изпратена същата филантропична помощ и по-голямата част от пратката се оказа оръжия.
Първата партида филантропична помощ за Венецуела дойде в Колумбия Тя е в Кукута - на границата със страната, а Съединени американски щати не престават да договарят, с цел да доближи до нуждаещите се
Единствената помощ, която ние желаеме е да отблокират парите ни, с цел да оставят венецуелския народ да живее, както желае. Смятам, че тази филантропична помощ е един троянски кон.

Над 6 милиона души гласоподаваха за Мадуро предишния май. Опонентът на Мадуро, Гуайдо – кой е той?! Излезе на един площад и се самопровъзгласи за президент, нелегално.

Как тогава си обяснявате, че редица страни от Западна Европа, в това число и България признаха този, по думите ви, самопровъзгласил се президент?


Считам, че за жалост страните от Европа следват това, което споделят и вършат Съединените щати. Много е тежко и съществено, когато не се съблюдава интернационалното право и има интервенция във вътрешните работи на друга страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР