Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан днес приключи мандата

...
Посланикът на САЩ в Русия Джон Съливан днес приключи мандата
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Русия приключи мандата си и замина от Москва

Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан през днешния ден завърши мандата си като върховен американски представител в Москва след близо три години, обхващащи администрациите на Тръмп и Байдън, и ще се отдръпна от дългата си кариера в държавната администрация, оповестиха от посолството, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Продължилата четири десетилетия негова кариера в държавната администрация включваше длъжности като заместител държавен секретар и управителни постове в министерствата на правораздаването, защитата и търговията.

Елизабет Руд, заместник-ръководител на задачата в Русия, ще бъде краткотрайно №1 в американското посолство в Москва, до момента в който изпратен правоприемник на Съливан, който ще е номиниран от президента Джо Байдън.

Вчера Съливан участва на прощалната гала в Москва за някогашния руски президент Михаил Горбачов.

През април 2021 година Съливан се върна в Съединени американски щати за съвещания, откакто публични лица в Москва му " предложиха " да последва образеца на съветския дипломат във Вашингтон, който беше отзован от Вашингтон, откакто Байдън дефинира съветския президент Владимир Путин като " палач ", напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР