Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров обяви, че вероятно

...
Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров обяви, че вероятно
Коментари Харесай

Посланикът на Русия у нас заговори за посещение на Путин и Лавров

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров разгласи, че евентуално е пристигнало време за реализиране на посещаване у нас на съветския президент Владимир Путин и на съветския министър на външните работи Сергей Лавров.

Руският държавен глава за последно е бил на посещаване в България през 2008 година и евентуално е пристигнало време да бъде осъществена още една негова аудиенция тук, посочи представителят на Русия в България, представен от БГНЕС.
 Руският дипломат у нас - изумен от глобата на Съединени американски щати против Миталов
Руският дипломат у нас - изумен от глобата на Съединени американски щати против Миталов

Анатолий Макаров изрази страдание за случилото се

Макаров акцентира обаче, че сходно посещаване трябвало да бъде добре квалифицирано с подписването на съответни съглашения и планове, с цел да има смисъл .

Относно вероятно посещаване на Лавров, Макаров сподели, че такава опция се разисква.

Във връзка с изгонването на съветски дипломати, упрекнати в шпионаж и възможна реакция от страна на Москва, Макаров изясни, че в интернационалната дипломатическа процедура работи правилото на взаимност и страната му евентуално ще предприеме ответни стъпки .

На въпрос дали България е фронтова страна в връзките сред Русия и Америка , той настоя, че не се намираме в положение на война и Русия не води война с никого за територията на България, а Черно море било " море на дружбата ".

Единственото, към което Москва се стремяла, е да реализира тук свои планове, които са стопански преференциални и за двете страни, както правели и Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР